Gonzales, Javier - De valse meesters - thriller

Schrijver:
Titel: De valse meesters - thriller
ISBN: 9789061122753
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter Uitgevers - paperb.
Bijzonderheden: 2008, tweede druk 311pp i.g.st.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Een fascinerende pageturner over meestervervalsers en fabelachtige rijkdommen
Op verzoek van zijn oude tante gaat Jaime Aguirre in Rusland op zoek naar de stoffelijke resten van haar verloofde, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog spoorloos is verdwenen.
Tegelijkertijd doet Berta Wündermann, directeur van het Prado in Madrid, de verrassende ontdekking dat haar grootmoeder Tania altijd een groot familiegeheim heeft gekoesterd.
Dit zijn de twee gebeurtenissen die de lezer meevoeren naar het Madrid ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog, de stad die gebukt gaat onder het onmenselijke regime van dictator Franco, naar het Prado-museum waar kunstwerken tentoongesteld zijn waarvan de herkomst niet altijd even duidelijk is en naar het Hermitage-museum in Leningrad, dat wonderlijk genoeg gespaard blijft tijdens de nazi-bombardementen.
De valse meesters van de Spaanse auteur Javier González is een fascinerende thriller in de kunstwereld die gebaseerd is op twee waargebeurde, maar tot nu toe onbekende feiten: de onverwachte onthulling van een schilderij van Goya in de Spaanse Burgeroorlog en de onverklaarbare verdwijning van een schilderij van Van Dyck tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een adembenemend verhaal van spionnen, vervalsers, nazi's en fabelachtige rijkdommen waarvan niets en niemand is wat het of hij lijkt.
Recensie(s)
De Spanjaard Jaime Aguirre gaat proberen te achterhalen wat er is gebeurd met de verloofde van zijn tante die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Spaans bataljon aan de zijde van de Duitsers vocht. En de directeur van het Prado in Madrid ontdekt dat er iets aan de hand is met een schilderij van Goya en dat haar grootmoeder hier meer van blijkt te weten. Het verband tussen deze twee gebeurtenissen wordt ontrafeld in tussenliggende hoofdstukken die zich afspelen tijdens de Spaanse burgeroorlog en het beleg van Leningrad. Een verbluffend verhaal over mensen die zelfs tijdens de vreselijkste veldslagen toch alleen aan hun eigen gewin denken, over geniale vervalsers, over spionnen en mensen in oorlogssituaties. De schrijver heeft zijn verhaal knap ingebed in de geschiedenis en heeft het gebouwd rond twee historische feiten, de ontdekking van een echte Goya en een het terugvinden van een vermiste Van Dijck. Daartoe heeft hij veel onderzoek gedaan, maar ook zijn rijke fantasie een klein wondertje laten verrichten. Het verhaal boeit van het begin tot het einde.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gonzales, Javier - De valse meesters - thriller

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.