Peter Janssen - Bloedvorm / Epo, bloed, zuurstof

Schrijver:
Titel: Bloedvorm / Epo, bloed, zuurstof
ISBN: 9789460080388
Taal: Nederlands
Uitgever: Kirjaboek
Bijzonderheden: 1e druk, 2009, Paperback / softback, 470 p.
Prijs: € 95,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Bloedvorm' is het resultaat van een literatuur- en praktijkstudie van het zuurstoftransportvermogen van het bloed in relatie tot sport met veel aandacht voor erytropoietine of EPO.

De feiten:
- EPO is een hoogwaardig medicijn dat het leven van patiënten met ernstig nierlijden drastisch heeft verbeterd.
- EPO is in staat het zuurstoftransport naar de werkende spieren te verbeteren waardoor het prestatievermogen van duursporters met 8 tot 12% kan toenemen.
- Door EPO doping te noemen krijgt een supermedicijn een uiterst slecht imago.

Voor doping en ook voor EPO geldt: 'waar kennis ontbreekt regeren de mythen'. Door het gebruik van EPO in de sport staat EPO inmiddels bekend als een potentieel levensgevaarlijk prestatieverhogend middel. Maar niets is minder waar. Goed gedoseerd is EPO voor patiënten en voor sporters een uiterst veilig medicijn. Bij onoordeelkundig gebruik van EPO kunnen er zeker ongelukken voorkomen maar dat is niet bijzonder. Dat kan met bijna elk medicijn.

Het boek is geschreven, voor in de eerste plaats, sporters die vroeg of laat met EPO worden geconfronteerd. Voor sportartsen en wielerartsen die nog vaak schromelijk tekort schieten in hun kennis over EPO. Voor artsen die met EPO werken en geen benul hebben van de sportpraktijk. Ik denk dat ze er van kunnen leren. Als leerboek voor studenten aan sportacademies en voor studenten bewegingswetenschappen. En tenslotte als naslagwerk voor sportjournalisten om de ingewikkelde materie beter te kunnen begrijpen en er daardoor beter onderbouwd over te kunnen schrijven.

Het is niet de bedoeling het gebruik van EPO aan te moedigen. Educatie en een totale, maar dan wel objectieve, voorlichting - daar gaat het om. Mensen, en dus ook sporters, hebben hun eigen verantwoordelijkheid en maken hun eigen keuzes.
Ik behoor tot de mensen die denken dat openheid en waarheid het winnen. Misschien niet in een keer, maar wel op den duur. En dat natuurlijk gebaseerd op een gedegen kennis.
Vandaar dit boek. Geschreven vanuit interesse in het onderwerp maar ook om volledig te informeren.

Een sporter die doping gebruikt is natuurlijk geen crimineel. Het is waarschijnlijk een utopie maar misschien kan dit boek een eerste stap zijn doping in een ander daglicht te zien.

De hoofdmoot van het boek gaat dus over EPO. Maar ook hoogtetraining, onderdruktenten, bloeddoping, namaakbloed, neuspleisters, ozontherapie, astma, boosting, bloedarmoede, ijzerstapeling en de hematocriet komen uitvoerig aan bod.
Het schrijven van dit boek was een uitdaging en een genoegen. Ik hoop dat dit voor het lezen ook geldt.

Peter Janssen
Verder lezen

gedanezaken uit Gouda

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Janssen - Bloedvorm / Epo, bloed, zuurstof

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij gedanezaken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met gedanezaken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en gedanezaken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van gedanezaken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • gedanezaken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.