boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Gernot Jochheim - De wapens neder 1

Schrijver:
Titel: De wapens neder 1
ISBN: 9789070622077
Uitgever: Haktol
Bijzonderheden: 1985 Paperback / softback, 383pp goed 9789070622077 005 Steeds meer mensen willen niet meer met de wapenen der barbaren strijden', schrijft de antimilitarist en 'vader van de Nederlandse pole­mologie' Bart de Ligt in 1916. De Ligt maakt deel uit van
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Steeds meer mensen willen niet meer met de wapenen der barbaren strijden', schrijft de antimilitarist en 'vader van de Nederlandse pole­mologie' Bart de Ligt in 1916. De Ligt maakt deel uit van een bloeien­de antimilitaristische en pacifistische beweging. Vele anarchisten, socialisten en progressieve christenen zijn betrokken bij een diep­gaande discussie over geweldloze strijd en sociale actie.
Dit rijk geïllustreerde boek is een weergave van de felle debatten, die plaatsvonden in de periode 1890-1940. Het biedt levende stof voor de hedendaagse actievoerders. Want zowel de problemen, waar hun voorouders voor stonden, als de oplossingen die ze aandroegen, hebben niets aan actualiteit verloren. Mogen we geweld gebruiken om maatschappelijke veranderingen af te dwingen? Hoe kunnen we ontwapenen en toch weerbaar blijven? Steunen we, als antimilita­risten, gewapende opstanden? Hoe moet het opkomend fascisme en rechts-extremisme bestreden worden...

De conclusies van het boek zijn vleiend voor de Nederlandse pacifistische en antimilitaristische beweging. Voortbouwend op een bestaan­de geweldloze traditie ontwikkelen de pacifisten en antimilitaristen originele theorieën over geweldloosheid, sociale actie en sociale ver­dediging.

'Het boek verdient een Nederlandse uitgave' schrijft Jan Bank in 1977 in een recensie van het proefschrift van Gernot Jochheim. Een kleine tien jaar later is het zover. Een groep antimilitaristen heeft, op basis van het werk van deze polemoloog, de boeiende en originele ideeën van de vooroorlogse Nederlandse antimilitaristen en pacifisten weer opgedoken en toegankelijk gemaakt.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gernot Jochheim - De wapens neder  1