Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Armstrong,Karen - Het evangelie volgens de vrouw

Schrijver:
Titel: Het evangelie volgens de vrouw
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos , 1997.
Bijzonderheden: Nette grote paperback, 360 pag., ISBN 9789041402455
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Helder en uitdagend beschrijft Karen Armstrong de geschiedenis van de vrouw in het christendom. Wat is de positie van de vrouw in het christelijk geloof en waarom hebben de kerken altijd zo geworsteld met de plaats van de vrouw in geloof en geloofsgemeenschap?

Het vroege christendom had voor de vrouw nog wel een positieve boodschap, maar in de tweede eeuw nemen de zaken een ongunstige wending. In de daarop volgende eeuwen hebben de scholastiek en de theologie van het Westen de vrouw in bepaalde stereotype rollen gedrongen: maagd, martelares, heks, echtgenote en moeder.

De geschiedenis kent ook betere tijden. Armstrong laat zien hoeveel vrouwen zich aan deze stereotypen hebben ontworsteld. Het christelijk erfgoed heeft juist een grote rol gespeeld bij het bevorderen van de gelijkheid van de seksen in de moderne wereld. En nog altijd kan een geƫmancipeerd christelijk geloof een enorme creatieve invloed hebben op onze cultuur. //

Recensie(s) :
Feministisch-theologisch onderzoek naar de vraag hoe door de eeuwen heen binnen het westerse christendom mannen over vrouwen hebben gedacht en hoe zij die visies op vrouwen gestalte hebben gegeven. Stereotiepe vrouwbeelden - de vrouw als heks, heilige, maagd, martelares - passeren de revue. Vervolgens is er aandacht voor oplossingen van vrouwen voor problemen die zijn ontstaan ten gevolge van neurosen die het christendom voor hen heeft geschapen. Tenslotte wordt het perspectief geopend op een wereld waarin vrouwen een nieuwe vrijheid kunnen realiseren. Voorwaarde daarvoor is opheffing van het binnen de christelijke wereld vigerende vijandbeeld dat zowel mannen als vrouwen ten aaanzien van elkaar hebben. De positieve boodschap van het oorspronkelijke evangelie kan daarbij een belangrijke rol spelen. In deze polemische studie uit 1986 verwijst de auteur, bekend van haar opzienbarende autobiografie "Door de nauwe poort : mijn zeven kloosterjaren, een spirituele ontdekkingsreis" en de bestseller "Een geschiedenis van God", niet alleen naar theologische werken, maar ook naar Angelsaksische literatuur en situaties binnen de kerk in Groot-Brittanniƫ. Het werk bevat een bibliografie, register en notenapparaat.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Armstrong,Karen - Het  evangelie volgens de vrouw