Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Abrahams, Frits - Mijn vader vond het mooi geweest

Schrijver:
Titel: Mijn vader vond het mooi geweest
ISBN: 9789044604559
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Prometheus
Bijzonderheden: 2004, 226 pp. Paperback
Prijs: € 4,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw. Frits Abrahams beschrijft in zijn rubriek 'Dag' voor NRC Handelsblad naast de maatschappelijke werkelijkheid allerlei markante voorvallen uit zijn en andermans leven. “Mijn Vader Vond Het Mooi Geweest” bevat onder meer een aantal ontroerende columns die hij rond de dood van zijn vader, 'de oude man', schreef.

Kort voor het millenium begon Frits Abrahams vijf keer per week een column over persoonlijke, maatschappelijke en actuele onderwerpen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Daarin schrijft hij veel over menselijke relaties zoals die zich in het leven van alledag aan hem voordoen. Liefde en seksualiteit spelen daarbij een voorname rol. Een columnist, die verdacht veel op Abrahams zelf lijkt, bekvecht met zijn vrouw. Abrahams zag, hoorde en noteerde alles op de lichte, invoelende toon die hem tot een geliefd columnist heeft gemaakt.

Abrahams kreeg in 1987 de Cultuurprijs van Hilversum voor zijn artikelen in Vrij Nederland over kunst en cultuur en voor zijn columns. In 2004 ontving hij de Leeskabinetprijs van het Rotterdamsch Leeskabinet, uit bijzondere waardering voor zijn columns in NRC Handelsblad. De prijs werd uitgereikt ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van het Leeskabinet, de oudste bibliotheek van Rotterdam.

“Mijn Vader Vond Het Mooi Geweest” is de derde verzamelbundel van Frits Abrahams (1946) van zijn 'Dag' columns die hij vijf dagen per week schrijft voor de Achterpagina van NRC Handelsblad. Badinerende, kritische, bespiegelende, ironische en/of humoristische stukjes van anderhalve pagina over belevenissen van hemzelf en anderen, gebeurtenissen op het persoonlijke, politieke, culturele of maatschappelijke vlak. Een aantal columns is dit keer gewijd aan gebeurtenissen rond de dood van zijn vader ('de oude man die ik af en toe opzoek'). Verder aandacht voor uiteenlopende onderwerpen als de begrafenis van Prins Claus, het afstuderen van zijn dochter, zijn kat, Gretta Duisenberg, de kiwi, de 75ste verjaardag van Harry Mulisch, aambeienzalf, de dood van Boudewijn Buch, Idols, de Telegraafcolumnist Leo Derksen, Japans eten, Pim Fortuyn, de Maitreya, de afritsbroek en computerspelletjes. Mooie miniverhaaltjes, absoluut de moeite van het herlezen waard. Van Abrahams' hand verschenen eerder verzamelbundels met zijn televisiekritieken, interviews en rechtbankcolumns.

Weet je wat voor dag het vandaag is?'
Mijn vrouw stelde de vraag op verheugde toon, terwijl ik naast haar in bed nog probeerde te wennen aan het vuilgrijze winterlicht dat door de luxaflex sijpelde.
'Geen idee.'
'Echt niet?'
'...' (geeuw).
'Er schiet je niks te binnen?'
'Niks bijzonders.'
'Het is onze trouwdag!'
Op zo'n moment voel ik me als een schaker die in wurgende tijdnood een reddende strategie moet bedenken.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.