Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Crossley-Holland, Kevin - Arthur. De zienersteen

Schrijver:
Titel: Arthur. De zienersteen
ISBN: 9789056373702
Taal: Nederlands
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2005, 328 pp. Gebonden, hardcover. 5e druk
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw. Arthur - de zienersteen is het eerste deel van een trilogie voor lezers vanaf tien jaar en speelt in het middeleeuwse Engeland. De dertienjarige Arthur krijgt van zijn wijze vriend Merlijn een steen waarmee hij in het verleden kan kijken. In de steen ziet hij het leven van een jongen dat erg veel op het zijne lijkt, en dat bovendien opvallende gelijkenissen vertoont met het leven van de beroemde koning Arthur.
Laat je meeslepen naar lang vervlogen tijden toen er nog echte helden waren en het leven vol mysteries zat, en beleef de avonturen van Arthur en zijn legendarische naamgenoot mee! Geef niet te snel op als je het verhaal niet meteen spannend vindt; dit boek moet je gelezen hebben!

Eind twaalfde eeuw krijgt de 13-jarige Arthur een magische steen waarin hij het legendarische leven van zijn naamgenoot, koning Arthur, ziet. In honderd zeer korte hoofdstukjes schrijft de hoofdpersoon, Arthur, in een soort dagboekvorm op wat hij beleeft in en om het kasteel Caldicot waar hij zich voorbereidt op het ridderschap. Ook de belevenissen die hij in de steen ziet, schrijft hij op. Het geheel is in goed lopend Nederlands vertaald. De hoofdpersoon is een jongen van vlees en bloed en met zijn emoties kun je je identificeren. De kennis die de auteur heeft van de middeleeuwen, komt mooi tot uiting in de details van het dagelijks leven. In dit eerste deel van een trilogie staan de vele namen van personen en dieren aan het begin vermeld. De kleine houtsnedes als illustratie aan het eind van een aantal hoofdstukken verhogen de middeleeuwse sfeer. Op de schutbladen staan twee plattegronden. Vanaf ca. 13 jaar.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.