Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Barnes, Dr. Ian & Josephine Bacon - Historische atlas van het

Schrijver:
Titel: Historische atlas van het Jodendom - De bewogen geschiedenis van het Joodse geloof in kaart gebracht.
Taal: Nederlands
Uitgever: Librero ,2012
Bijzonderheden: Zeer nette paperback met flappen, 400 pag, ISBN 9789089981912
Prijs: € 19,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze 'Historische atlas van het jodendom' plaatst de belangrijkste gebeurtenissen uit de joodse geschiedenis in hun sociale, politieke en geografische context. Landkaarten en plattegronden verduidelijken de grote gebeurtenissen in de joodse geschiedenis, de bewegingen van het joodse volk en zijn plaats in de wereld. Deze atlas bevat bovendien tientallen foto«s en illustraties in kleur van archeologische vindplaatsen en joodse voorwerpen en schatten.

Recensie(s)
Letterlijk 'gewichtig' (1250 gram) boek met een immense hoeveelheid goede informatie en ruim honderd speciaal voor dit boek getekende kaarten (waarvan zeventien over twee bladzijden) en veel ondersteunende illustraties. Het behandelt de geschiedenis van het jodendom vanaf de oudheid tot heden. Ingedeeld in heel kleine hoofdstukjes, twee of vier bladzijden inclusief afbeelding en kaart. Zolang de geschiedenis chronologisch gevolgd wordt, is het prima te volgen. Dat wordt moeilijker zodra het joodse volk verspreid raakt over de wereld: dan wordt per land de toestand bekeken, waardoor overlappingen ontstaan. Tot slot enige interessante themahoofdstukken, onder andere over joods verzet. Niet geschikt als eerste kennismaking, daarvoor is de hoeveelheid informatie te overweldigend. Veel kennis wordt reeds verondersteld. Schrijver Barnes is hoofd Department of History, universiteit Derby (Engeland); redacteur Baker werkte onder meer mee aan de 'Encyclopedia Judaica'. Met inhoudsopgave, overzicht van kaarten, register en bibliografie.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Barnes, Dr. Ian & Josephine Bacon - Historische  atlas van het Jodendom - De bewogen geschiedenis van het Joodse geloof in kaart gebracht.