Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Mrowiec, Katia, Michel Kubler, Antoine Sfeir - God , Adonai, A

Schrijver:
Titel: God , Adonai, Allah. Vragen over de drie grote religies.
ISBN: 9789061738978
Taal: Nederlands
Uitgever: Katholieke Bijbelstichting, Boxtel/Vlaamste Bijbelstichting, Leuven , 2007
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek ,189 pag., ISBN 9789061738978
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In je omgeving kom je allerlei godsdiensten tegen, ieder met hun eigen opvattingen, leefregels, gebeden en feesten.
Er zijn drie grote godsdiensten die in één God geloven: het jodendom, het christendom en de islam. Ze zijn familie van elkaar met Abraham als stamvader. Ze groeien als takken aan dezelfde boom. Het zit dat precies? Wat weten wij van elkaar?

Dit boek probeert antwoord te geven op honderd nieuwsgierige vragen van kinderen. Het biedt een verhelderend inzicht in de eigen godsdienst én die van anderen. In het boek staan ook een verklarende woordenlijst, beschrijvingen van de grote feesten en een tijdlijn met de grote momenten uit de rijke historie van deze grote godsdiensten.
Recensie(s)
In dit boek staan '100 antwoorden op vragen die kinderen stellen over het geloof van christenen, het geloof van joden en het geloof van moslims'. Op een duidelijke manier geven de schrijvers antwoord op de vragen, die uiteenlopen van 'Hoe verloopt een begrafenis bij de moslims?' tot vragen naar de verhouding tussen de drie godsdiensten en over religieus fanatisme. De antwoorden op de grote vragen van het geloof worden van binnenuit gegeven zodat je begrijpt wie God is voor een jood, en moslim, of een christen. Bij moeilijke kwesties wordt kort en duidelijk uitgelegd waar het probleem ligt. Ook zijn een woordenlijst opgenomen, een tijdlijn met grote data, een overzicht van de grote veranderlijke feesten van de drie godsdiensten en tot slot 'mijn kalender van de godsdiensten'(om zelf in te vullen). Dit vierkante boek is bijzonder, zowel van inhoud als van vorm. De vele, bij de tekst passende waterverfillustraties geven de boodschap nog eens extra kracht. Zo buigen bij 'Grote vragen van gelovigen' drie figuren zich over een bron en zien daarin de eerste een ster, de tweede een kruis, en de derde een halve maan... Behalve voor kinderen vanaf ca. 10 jaar ook interessant voor volwassenen.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mrowiec, Katia, Michel Kubler, Antoine Sfeir - God  , Adonai, Allah. Vragen over de drie grote religies.