Batselier, P. (red.) - Benedictus Pater Europae

Schrijver:
Titel: Benedictus Pater Europae
Taal: Nederlands
Uitgever: Mercatorfonds
Bijzonderheden: 1980, 1e druk, 477 pp, gebonden met stofomslag in cassette
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het leven en de Regel van Sint-Benedictus, in hun wondere eenvoud door pater Maur Standaert uiteengezet; de voorstelling van Sint-Benedictus in de beeldende kunsten, door professor Jan Karel Steppe meesterlijk geopenbaard, uitgewerkt en gerangschikt ; een historisch overzicht van het benedictijns monachisme in Europa, waarin professor Jean Décarreaux ons van eeuw tot eeuw meevoert langs de heiligdommen van de benedictijnse Regel en tenslotte het dagelijks leven der monniken, in zijn levende actualiteit door de socioloog Léo Moulin geobserveerd.
Het zou dit brede fresco beslist aan perspectief en helderheid hebben ontbroken zonder de woorden van Abbas-Primas Victor Dammertz: een 'opdracht' als het ware, waarin hij de Europese roeping van Benedictus en zijn Regel beklemtoont. Als beschermer van de vrede, diep overtuigd van de onaantastbare en heilige waarde van de menselijke persoonlijkheid, als stichter van het kloosterleven en geestelijk leidsman van het christelijke Westen, heeft Sint-Benedictus onuitwisbaar zijn stempel gedrukt op de ziel van alle Europese volkeren. In hem die voortaan de titel 'Vader van Europa' draagt kan eenieder, over politieke en economische grenzen heen, zijn hoogste betrachtingen van vrede en geluk herkennen; met andere woorden hij symboliseert het Europese geweten en zijn universele roeping.
Even belangrijk als het tekstgedeelte zijn in dit boek ongetwijfeld de illustraties. De uitgever heeft zich tot het uiterste ingespannen opdat zij overvloedig, rijkelijk en esthetisch verantwoord zouden zijn, en representatief voor de artistieke activiteit van Europa.
Het illustratiemateriaal mag terecht als rijkelijk en overvloedig worden bestempeld, vermits tot op heden dit onderwerp nooit zo uitgebreid werd geïllustreerd. De figuur van Benedictus is overigens door de grootste Europese kunstenaars uitgebeeld. Het is tevens van hoogstaande kwaliteit, want niets werd onbenut gelaten om de juiste weergave en de goede afwerking van de reprodukties te verzekeren.
Het is tenslotte bijzonder verscheiden, daar het behalve de figuur van Benedictus ook diverse aspecten van het benedictijnse leven en van de activiteiten van de Orde illustreert: boekverluchting, bouwkunst, beeldhouwkunst, schilderkunst, enzovoort. Wij genieten dan ook het voorrecht verscheidene onuitgegeven documenten te kunnen reproduceren.
In zijn illustraties biedt dit boek tenslotte als het ware een overzicht van heel de Europese cultuurgeschiedenis, wat ons niet hoeft te verwonderen gezien de rol die Benedictus in de totstandkoming van de westerse beschaving heeft gespeeld.
Dit standaardwerk verkeert in nieuwstaat.
Verder lezen

't boekenmagazijn uit Kuringen

zakelijk

Logo 't boekenmagazijn

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Batselier, P. (red.) - Benedictus Pater Europae

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 't boekenmagazijn

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.