Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.1)

Schrijver:
Titel: Otto's oorlog (Ex.1)
ISBN: 9789001549237
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters-Noordhoff - Groningen
Bijzonderheden: 1996, 224 pp paperback (in goede staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Koos van Zomeren - Otto's oorlog (Ex.1)
(Wolters-Noordhoff - Groningen)
ISBN 9001549233
uitgave uit 1996
224 pp paperback
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.5

In Otto's oorlog wordt een periode van veertig jaar omspannen. De gebeurtenissen beginnen op 14 mei 1940 in Rotterdam, de dag van het grote bombardement, en eindigen op een paradijselijk, maar van alle mensen verlaten eilandje voor de kust van Mauritanië. Drie mannen onderweg: Wessel Matser, die het leven bestudeert, Simon Jorna, die het leven fotografeert en Otto Stein, die het leven ondergaat. Tegen de achtergrond van de onthechting en spanning van expedities naar exotische plaatsen in Turkije, Senegal, Spanje en Mauritanië, worstelt Otto Stein met de nawerkingen van de oorlog.

'Otto's oorlog is een bewonderenswaardige roman waarin een oorlog wordt uitgevochten die men zich herinnert.' - Carel Peeters in Vrij Nederland
Recensie(s)
Omdat vader Stein zijn tamme kraai heeft geleerd 'Hitler is dood' te zeggen, wordt de onschuldige kleermaker door de Duitse bezetter naar een concentratiekamp getransporteerd, vanwaar hij niet terug zal keren. Zoon Otto zit tengevolge van dit drama opgescheept met een loodzwaar psychologisch trauma: de oorlog heeft hem beroofd van de mogelijkheid welke gevoelens dan ook voor zijn vader te ontwikkelen. De ontmoeting met de weliswaar in leeftijd jongere, maar geestelijk verreweg superieure etholoog-ornitholoog Wessel, biedt Otto de kans op een emotionele inhaalmanoeuvre. Bijzonder knap geconstrueerde en psychologisch uitgebalanceerde roman met als thema de vader-zoonverhouding. De biologische en geografische bijzonderheden en de meeslepende beschrijvingen van exotische lokaties, waarin het psychologisch conflict van Otto gestalte krijgt, geeft nog een extra dimensie aan deze indringende roman.

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.1) Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.1) Zomeren, Koos van - Otto's oorlog (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.