Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Leeuwen, IR. A. J. H. van e.a. - Ganesha - Kleine woordentolk

Schrijver:
Titel: Ganesha - Kleine woordentolk der geesteswetenschappen. Kleine woordentolk der geesteswetenschappen, magie, mystiek, occultisme, theosofie en yoga.
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, Theosofische Uitgeverij, 1977
Bijzonderheden: Net gebonden boekje met stofomslag, 243 pag., ISBN 9061750075 / 9789061750079
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting




De occulte literatuur is in de laatste decennia steeds meer in de belangstelling komen te staan. Vele nieuwe gebieden van occultisme, esoteriek, mysticisme, yoga, paranormale wetenschappen en aanverwante aspecten ervan worden in studie genomen.

Meer dan vroeger houdt men zich thans bezig met het bestuderen van de verschillende Aziatische godsdiensten, waarbij soms talrijke woorden en begrippen voor de lezer onbekend blijven, zonder de mogelijkheid om de betekenis ervan in een woordenboek op te kunnen zoeken.

Dit kleine woordenboek, dat wij Ganesha noemden naar de hoogste van de Ganadevata's, de olifantkoppige god, heer van kennis, uit-de-weg-ruimer van hinderpalen, heeft de bedoeling aan deze behoefte van de lezer tegemoet te komen. Het mag uiteraard geen aanspraak maken op volledigheid, maar door het benutten van zoveel mogelijk gegevens uit allerhande woordenboeken, woordenlijsten en andere publicaties, koesteren de samenstellers de hoop dat deze woordentolk enigszins van dienst zal zijn aan de gebruiker ervan.
Recensie(s)

Een woordenboek met verklaringen van begrippen op het gebied van de oosterse filosofieen en godsdiensten, yoga, magie, okkultisme en mystiek. Telkens wordt aangegeven uit welke taal het verklaarde woord afkomstig is. Een aantal schema's achterin geven o.a. de verwantschap aan tussen een groot aantal begrippen. Met uitzondering van de termen op parapsychologisch terrein is het woordenboek vrij volledig. Gezien de nog steeds toenemende belangstelling voor bovengenoemde onderwerpen is het een zeer nuttige publikatie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Leeuwen, IR. A. J. H. van e.a. - Ganesha  - Kleine woordentolk der geesteswetenschappen. Kleine woordentolk der geesteswetenschappen, magie, mystiek, occultisme, theosofie en yoga.