boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Wessels, M. - De Nederlandse traditie van vrijheid / een vrucht

Schrijver:
Titel: De Nederlandse traditie van vrijheid / een vruchtbare voedingsbodem voor de hervormingen van 1848
ISBN: 9789023234173
Taal: Nederlands
Uitgever: van gorcum
Bijzonderheden: 1998, ppb 168pp, nieuw 9789023234173 072Het jaar 1848 is tegelijkertijd een keerpunt en een hoogtepunt in de Nederlandse parlementaire en politieke geschiedenis, In dat Europese revolutiejaar werden tal van landen geconfronteerd met opstandige bewegi
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het jaar 1848 is tegelijkertijd een keerpunt en een hoogtepunt in de Nederlandse parlementaire en politieke geschiedenis, In dat Europese revolutiejaar werden tal van landen geconfronteerd met opstandige bewegingen. In Nederland leidden die tot een nieuwe, liberale staatsinrichting. Was het succes van de Nederlandse 'revolutie' een toeval? In De Nederlandse traditie van vrijheid worden de liberale hervormingen geplaatst in een lange traditie van vrijheid. De ingrediënten daarvan waren een tamelijk geringe afstand tussen burger en bestuur, een grote mate van gelijkheid van burgers voor de wet, een bescheiden rol van de adel, de afwezigheid van vorstelijk absolutisme, een tamelijk tolerante houding ten opzichte van godsdienstige verscheidenheid en afwijkende meningen en een voorkeur voor vrijheid in het handelsverkeer. Die traditie kreeg gestalte in de Middeleeuwen en vormde de achtergrond waartegen zich het conflict van de Tachtigjarige Oorlog afspeelde. In de zeventiende eeuw kreeg deze traditie belangrijke impulsen, zoals de nagestreefde handelsvrijheid, de gewestelijke bestuurlijke vrijheid en de vrijheid van gedachte en drukpers. In de achttiende eeuw werd de traditie vooral gedragen door anti-stadhouderlijke, patriotse groeperingen, terwijl in de negentiende eeuw de economische achteruitgang en politiek-bestuurlijke stagnatie belangrijke drijfveren waren voor het koesteren van de traditie.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wessels, M. - De Nederlandse traditie van vrijheid / een vruchtbare voedingsbodem voor de hervormingen van 1848