Wessels, M. - De Nederlandse traditie van vrijheid / een vrucht

Schrijver:
Titel: De Nederlandse traditie van vrijheid / een vruchtbare voedingsbodem voor de hervormingen van 1848
ISBN: 9789023234173
Taal: Nederlands
Uitgever: van gorcum
Bijzonderheden: 1998, ppb 168pp, nieuw 9789023234173 077Het jaar 1848 is tegelijkertijd een keerpunt en een hoogtepunt in de Nederlandse parlementaire en politieke geschiedenis, In dat Europese revolutiejaar werden tal van landen geconfronteerd met opstandige bewegi
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het jaar 1848 is tegelijkertijd een keerpunt en een hoogtepunt in de Nederlandse parlementaire en politieke geschiedenis, In dat Europese revolutiejaar werden tal van landen geconfronteerd met opstandige bewegingen. In Nederland leidden die tot een nieuwe, liberale staatsinrichting. Was het succes van de Nederlandse 'revolutie' een toeval? In De Nederlandse traditie van vrijheid worden de liberale hervormingen geplaatst in een lange traditie van vrijheid. De ingrediënten daarvan waren een tamelijk geringe afstand tussen burger en bestuur, een grote mate van gelijkheid van burgers voor de wet, een bescheiden rol van de adel, de afwezigheid van vorstelijk absolutisme, een tamelijk tolerante houding ten opzichte van godsdienstige verscheidenheid en afwijkende meningen en een voorkeur voor vrijheid in het handelsverkeer. Die traditie kreeg gestalte in de Middeleeuwen en vormde de achtergrond waartegen zich het conflict van de Tachtigjarige Oorlog afspeelde. In de zeventiende eeuw kreeg deze traditie belangrijke impulsen, zoals de nagestreefde handelsvrijheid, de gewestelijke bestuurlijke vrijheid en de vrijheid van gedachte en drukpers. In de achttiende eeuw werd de traditie vooral gedragen door anti-stadhouderlijke, patriotse groeperingen, terwijl in de negentiende eeuw de economische achteruitgang en politiek-bestuurlijke stagnatie belangrijke drijfveren waren voor het koesteren van de traditie.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18 .00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wessels, M. - De Nederlandse traditie van vrijheid / een vruchtbare voedingsbodem voor de hervormingen van 1848

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.