Horstman, Marten - Schaatsen

Schrijver:
Titel: Schaatsen
ISBN: 9789051040029
Taal: Nederlands
Uitgever: Blauw Uitgevers, 1987
Bijzonderheden: 151 pp, paperback, in prima staat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
„Geef de Nederlander een paar schaatsen onder de voeten en hij is geen 'Nederlander' meer, maar een schaatsenrijden, schreven geschiedschrijvers ruim een eeuw geleden. Over de juistheid van deze stelling kan men twisten, zeker als het jaar in jaar uit kwakkelen is geblazen. Toch hebben de Elfstedentochten van 1985 en 1986 wel duidelijk gemaakt dat geen sport onder de Nederlanders zo algemeen verbreid is als het schaatsen.

Om op plezierige wijze aan toertochten te kunnen meedoen, is enige oefening beslist geen overbodige luxe. Om op niveau dergelijke tochten te schaatsen, moet er regelmatig en vaak ook specifiek getraind worden. Het is Marten Horstman goed gelukt op een beperkt aantal pagina's vrijwel alle aspecten van het schaatsen voor iedereen begrijpelijk aan de orde te stellen. Dat mag een prestatie heten. Volledig zijn en toch begrijpelijk blijven is zeker in een technische sport als schaatsen geen kleinigheid. Dat de schrijver uit een grote praktijkkennis put is zonneklaar. Het hoofdstuk 'Ons lichaam' is daarvan het meest duidelijke bewijs. Op heldere wijze worden de fysiologische principes uiteengezet en met behulp van trainingsschema's verduidelijkt. Bij een goede bestudering kan men al snel z'n eigen trainingsschema's opzetten. Als voorbereiding op het schaatsseizoen is droogtraining een onmisbaar onderdeel geworden. Dat blijkt uit de beschrijving van de trainingsmiddelen. Aan de orde komen : het lopen, het fietsen, het skeeleren, de schaatspassen en sprongen en het gebruik van de schaatsplank. Wie nu mocht denken dat dit boek uitsluitend voor toekomstige wedstrijdrijders is geschreven, heeft het mis. Iedereen die de schaatssport op natuurijs of kunstijs wil beoefenen kan met dit boek uitstekend uit de voeten. Het schaatsen zelf komt in een uitvoerig hoofdstuk uitgebreid aan de orde. Een volledige weergave van de techniek is het niet, maar voor de groep die de auteur op het oog heeft ('allen die de schaatssport willen gaan beoefenen') geeft het een goed totaalbeeld. Zo groot als de verscheidenheid aan kleding, bijna net zo groot is ook de verscheidenheid aan schaatsen. Bij het aanschaffen van schaatsen spelen twee vragen een grote rol. De eerste vraag is waar we op moeten letten als we nieuwe schaatsen aanschaffen. En de tweede vraag betreft de persoon of firma waar we de nieuwe schaatsen gaan kopen. Op beide vragen gaat de auteur uitgebreid in. Voor iemand die regelmatig schaatst wordt het laten slijpen een forse kostenpost. Zelf slijpen kan veel kosten besparen. De auteur geeft een prima handleiding. In een apart hoofdstuk wordt aandacht besteed aan het thema 'hoe leer je kinderen op een leuke en speelse manier goed schaatsen.

Het hoofdstuk 'Rekken' zal de lezer er ongetwijfeld van overtuigen dat veel rekken modieus doch zinloos gedoe is, als het niet op de juiste wijze gebeurt. Samenvattend kunnen we stellen dat dit boek zeer de moeite waard is. Illustraties en foto's ondersteunen de tekst op trefzekere wijze. Wie beslagen op natuur of kunstijs wil komen, kan nauwelijks om deze handleiding heen.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Horstman, Marten - Schaatsen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.