boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Juliana, 1909-2004

Schrijver:
Titel: Juliana, 1909-2004
ISBN: 9789012087537
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu Uitgevers
Bijzonderheden: 2004 hardcover zgan, 151pp, 447 9789012087537 Dit boek over Nederlands vroegere koningin Juliana is gebaseerd op de verslaggeving van NOS-Actueel rond het Koninklijk Huis. In vijf, rijk geïllustreerde, hoofdstukken beschrijft het haar leven en overli
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek over Nederlands vroegere koningin Juliana is gebaseerd op de verslaggeving van NOS-Actueel rond het Koninklijk Huis. In vijf, rijk geïllustreerde, hoofdstukken beschrijft het haar leven en overlijden, tot en met de bijzetting in Delft in maart 2004. Daarnaast wordt stilgestaan bij de begrafenissen van de Oranjes door de jaren heen. Maartje van Weegen is de vaste presentator van NOS-Actueel, maar al lang voor ze verslaggever Koninklijk Huis was, maakte ze kennis met Juliana.
'In 1987 waren Prinses Juliana en Prins Bernhard vijftig jaar getrouwd. Na wat aandringen wilden ze wel een interview geven, aan mij. Ik was presentator van het 1/26-journaal en een beetje verbaasd dat ze van mijn bestaan wisten. Het zou het meest bijzondere gesprek worden, dat ik ooit zou hebben. We ontmoetten elkaar voor de opname één keer. Het werd een buitengewoon geanimeerde theevisite, waar het leven in vele facetten aan de orde kwam. Zo zou het tijdens de opname ook gaan. Een interview moest het niet worden, wel een gesprek. Zo wilde de prinses het graag en zo ging het ook: geen vragen op papier, wel in mijn hoofd. Wat mij het meest is bijgebleven, is het antwoord van de prinses op mijn vraag hoe ze wilde dat we haar zouden onthouden. Het was wel een minuut stil; dat is lang in een televisiegesprek. En toen vertelde de prinses dat ze niet als een ouderwets, behoudend iemand de geschiedenis in wilde gaan, want dat was ze nooit geweest.
Dit was de oude koningin, zoals we haar nooit eerder zagen en ook nooit meer zouden zien. Het harnas van protocol, gereserveerdheid, niet zeggen hoe je werkelijk denkt, had ze even afgedaan. Misschien was een half uur lang de echte Juliana op de televisie.'
Maartje van Weegen
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Juliana, 1909-2004