boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 31-03-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 31-03-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Becklund, L. - De gouden kooi / leven in een onzichtbare gevang

Schrijver:
Titel: De gouden kooi / leven in een onzichtbare gevangenis, een jeugd aan het hof van een dictator
ISBN: 9789069747583
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekerij
Bijzonderheden: 2006, hardcover, ex.bibliotheek, 319pp ongelezen exemplaar 9789069747583 155 In deze openhartige en aangrijpende memoires vertelt Zainab Salbi over haar jeugd aan het hof van de dictator. Ze beschrijft zijn tirannie zoals zij die van dichtbij heeft m
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zainab Salbi was elf jaar oud toen haar vader door Saddam Hoessein werd 'uitverkoren' om zijn persoonlijke piloot te worden. Vanaf dat moment moest Zainab hem Amo noemen en leefden zij en haar familie verplicht aan zijn hof. Zainabs moeder leerde haar dochter de technieken om hun onvrijwillige verblijf in 'de kooi met gouden tralies' te overleven: verberg je gevoelens achter een plastic glimlach, zeg altijd ja, en probeer de misdaden die je om je heen ziet meteen te vergeten.

Toen Zainab twintig was, werd ze door haar ouders uitgehuwelijkt aan een veel oudere landgenoot in Amerika. Zainab strandde in een vreselijk huwelijk met een man die haar mishandelde. Ze besloot de banden met haar familie te verbreken: waarom had haar moeder haar enige dochter weggestuurd? Pas jaren later, op het sterfbed van haar moeder, hoort ze eindelijk de vreselijke waarheid. Het was in Bagdad een publiek geheim dat Saddam Hoessein vrouwen aan het hof mishandelde, verkrachtte en vernederde. Hij kreeg altijd zijn zin. En hij had zijn oog laten vallen op Zainab...
In deze openhartige en aangrijpende memoires vertelt Zainab Salbi over haar jeugd aan het hof van de dictator. Ze beschrijft zijn tirannie zoals zij die van dichtbij heeft meegemaakt, en stelt eigenlijk de vraag die haar al haar hele leven dwarszit: waarom hebben haar ouders zich laten gebruiken als marionetten van Sadam Hoessein?
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Becklund, L. - De gouden kooi / leven in een onzichtbare gevangenis, een jeugd aan het hof van een dictator