Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Bernlef - Het begin van tranen

Schrijver:
Titel: Het begin van tranen
ISBN: 9789021433769
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido ,2008
Bijzonderheden: Nieuwstaat gebonden boek met stofomslag, 17,5x11 cm., , 269 pag., ISBN 9789021433769
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Alles gaat voorbij. Daarom verzamelen mensen: dingen, foto's, herinneringen - een gevecht tegen de bierkaai dat de hoofdpersonen in Bernlefs korte verhalen heroïsch en hardnekkig blijven leveren.
In Het begin van tranen bundelde Bernlef zijn eerder gepubliceerde én nieuwe verhalen 'van oude menschen, de dingen die voorbijgaan'. Dat voorbijgaan wordt door Bernlef op een kroniekachtige, schijnbaar laconieke manier vastgelegd, in een stijl waarin ontroering, verwondering en mededogen doorklinken.
Recensie(s)




Welke rol spelen het geheugen en de fantasie als de ouder wordende mens met (het) verlies (van een geliefde) wordt geconfronteerd? Over dit thema is Bernlef in veel van zijn romans en verhalen de meesterverteller. Herinneringen, het zoeken ernaar of het kwijtraken ervan, naast de niet aflatende behoefte aan heelheid bij de personages, nemen hier de centrale plaats in. In alle verhalen in deze bloemlezing uit eerdere bundels (met twee nieuwe verhalen) gaat het erom hoe de enkeling met ouder worden omgaat, met het verlies van de ander en van herinneringen, uitlopend op het verlies van zichzelf. Zoals in het titelverhaal de hoofdpersoon alles doet om te vergeten in de hoop tot heelheid te komen, zo legt Marco in het verhaal 'De Amerikaanse' juist de omgekeerde weg af. Bernlef is een schilder met woorden. In enkele streken, met een enkel accent, schetst hij een situatie, een personage, of hij suggereert een toekomst. Hij doet dit in deze verhalen heel zuiver, trefzeker, op poetische wijze. Ontroerende, ingetogen, tegelijk confronterende verhalen. Gebonden uitgave op pocketformaat; kleine druk.schreef ook De witte stad
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bernlef - Het  begin van tranen