Ede, B. van - De meester van het scherpe zwaard

Schrijver:
Titel: De meester van het scherpe zwaard
ISBN: 9789000036646
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheden: hardcover 127pagina's , xeer goede staat
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Het is 1573. Haarlem heeft zich zojuist overgegeven aan de Spaanse troepen. De Haarlemse vrouwen zijn bijeengedreven in de Grote Kerk. Zullen de Spanjaarden de kathedraal in brand steken, net als ze in Naarden en Zutphen deden?
Recensie(s)
De titel van dit historische verhaal verwijst naar de beul en daarmee naar de belangrijke rol van de beul in de samenleving ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Het is 1573 en Haarlem heeft zich overgegeven aan de Spanjaarden. Ursultje, dochter van de herbergier, is met de andere Haarlemse vrouwen bijeengedreven in de Grote Kerk. Ze weet samen met Susanna, de beulsdochter, te ontsnappen. Dat baart haar zorgen want van het heulen met de beul en diens familie moet men niets hebben. Ursultje ontdekt echter dat de beul ook menselijk kan zijn en dat Susanna over magische krachten beschikt. Vlot geschreven, onafhankelijk te lezen vervolg op 'Gebakken rat met beukenblad'*. De soepele dialogen en boeiende beschrijvingen maken dat je je als lezer ook echt in de 16e eeuw waant. De spanning wordt goed gedoseerd. De realistisch getekende omslagillustratie laat een op handen zijnde onthoofding zien. Op de schutbladen zowel voor- als achterin het boek staat een oude plattegrond van Haarlem. Vanaf ca. 10 jaar.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ede, B. van - De meester van het scherpe zwaard

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.