Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Potok, C. - De arkenbouwer

Schrijver:
Titel: De arkenbouwer
ISBN: 9789055017461
Taal: Nederlands
Uitgever: bzztoh
Bijzonderheden: 2001 hardcover ex bibl. Goed Een van de hoofdpersonen in de nieuwe novelle De arkenbouwer is een oude bekende uit het werk van Chaim Potok: Davita Chandal, het kleine meisje uit Davita's harp.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een van de hoofdpersonen in de nieuwe novelle De arkenbouwer is een oude bekende uit het werk van Chaim Potok: Davita Chandal, het kleine meisje uit Davita's harp. Davita is zeventien jaar en aankomend studente letterkunde. Als zomerbaantje geeft ze Engelse les.

Ze wordt hiertoe benaderd door een oude vrouw, de tante van een jonge Poolse vluchteling die de kampen van de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft.
Aanvankelijk kan Davita maar moeilijk contact leggen met deze Noah Stemin; hun wederzijdse jeugdherinneringen staan diametraal tegeover elkaar. Kritisch gadegeslagen door tante, die maar niets moet hebben van vrijgevochten jonge meisjes, zet Davita echter door en weet uiteindelijk Noah over te halen zijn belevenissen te vertellen. Daarbij speelt haar kleine zusje Rachel een voorname rol, doordat zij en Noah wel met elkaar blijken te kunnen communiceren, namelijk via het onderling uitwisselen van tekeningen. Als jongetje in het kleine Kralov in Polen blijkt Noah zijn schilderstalent te hebben ontwikkeld bij Reb Binyomin, de plaatselijke arkenbouwer.

De arkenbouwer is tevens opgenomen in de tegelijkertijd te verschijnen trilogie Oude mannen om middernacht, waarin bovendien sterk bewerkte versies zijn opgenomen van de in Nederland al eerder verschenen novellen De hand van de golem (De oorlogsdokter) en De troop-leraar.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Potok, C. - De arkenbouwer