Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Letts - Kennismaking met de renaissance

Schrijver:
Titel: Kennismaking met de renaissance
ISBN: 9789021520452
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Bijzonderheden: 1993, Paperback / softback, 106pp goede staat 9789021520452 252 Behandeld worden het heldere lijnenspel van de Florentijnse kunstenaars, subtiele Venetiaanse meesters als Titiaan en Giorgione, en de grandeur van het pauselijke Rome. De meesterwerken
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Italië en Noord-Europa waren in de 15e en 16e eeuw het toneel van grote religieuze, politieke en maatschappelijke veranderingen. De hernieuwde belangstelling voor de klassieke cultuur van Griekenland en Rome, en de humanistische beweging waren voor de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur bijzonder stimulerend. Er werden stijlen ontwikkeld die bepalend zouden zijn voor de gehele westerse kunst in de daar opvolgende eeuwen. In dit boek behandelt Rosa Maria Letts de belangrijkste werken van de renaissancekunst tussen 1400 en 1550, afsluitend met Michelangelo´s fresco van het Laatste Oordeel in de Sixtijnse kapel van het Vaticaan. Behandeld worden het heldere lijnenspel van de Florentijnse kunstenaars, subtiele Venetiaanse meesters als Titiaan en Giorgione, en de grandeur van het pauselijke Rome. De meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo worden verklaard tegen de achtergrond van hun persoonlijke leven, hun opdrachtgevers en hun milieu.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Letts - Kennismaking met de renaissance