Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Beauvoir, Simone de - Alles wel beschouwd

Schrijver:
Titel: Alles wel beschouwd
ISBN: 9789026957130
Taal: Nederlands
Uitgever: Agathon, 1976
Bijzonderheden: Nette/ zeer nette paperback, 506 pag., ISBN 9026957130
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Als er iets is dat het werk van Simone de Beauvoir (1908-1986) kenmerkt, dan is het de enorme gretigheid die eruit spreekt om zowel de kunst als de wetenschap, de filosofie als de literatuur te omarmen. Met evenveel gemak, passie en doorzettingsvermogen heeft de in 1908 in Parijs geboren Franse schrijfster en filosofe zich gestort op lijvige romans als Uitgenodigd uit 1943 of De Mandarijnen, waarvoor ze in 1954 de Prix Concourt behaalde, als op doorwrochte filosofische studies zoals Een moraal der dubbelzinnigheid uit 1947 of De tweede sekse uit 1949, een boek dat haar wereldfaam zou bezorgen.
Deze door Joke Hermsen samengestelde monografie werpt een nieuw licht op Simone de Beauvoirs schrijverschap, op haar plaats in de moderne filosofie en op haar moeilijk te overschatten betekenis voor het feministisch denken in onze tijd. Als essayiste, als denker en als vrouw heeft zij een voorbeeldrol vervuld voor miljoenen lezers. Haar denken is van grote invloed gebleken in een breed scala aan disciplines, en met name sinds de grootse viering van de 50ste verjaardag van haar boek De tweede sekse in 1999 is de belangstelling voor haar werk alleen nog maar groeiende.
Recensie(s)
In zeven essays worden leven en werk geschilderd van de Franse filosofe en schrijfster Simone de Beauvoir (1908-1986) en haar betekenis gepeild voor de ontwikkelingen in de twintigste eeuw. Naast afgewogen waardering voor haar bijdrage aan de ontwikkeling voor de filosofie - existentialisme, fenomenologie, politieke filosofie - is er veel aandacht voor haar opmerkelijke invloed als publieke figuur op de rol van de linkse beweging in Frankrijk en op het feminisme. Hoewel de essays zich veelal moeten begeven in wijsgerige excursies, zijn zij begrijpelijk geschreven en zeer leesbaar. Zeven auteurs op zoek naar een personage laten, hoe goed hun onderlinge taalverdeling ook is, de vraag open of een volledig portret ontstaan is.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beauvoir, Simone de - Alles  wel beschouwd