Matter, Maritgen - Schaap met laarsjes

Schrijver:
Titel: Schaap met laarsjes
ISBN: 9789045118826
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido Kinderboek
Bijzonderheden: 2015, 48pagina's, Gebonden, hardcover, goede staat
Prijs: € 6,40
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Op een koude winteravond belandt de hongerige Wolf bij een eenzame boerderij, waar hij Schaap ontmoet. Hij weet Schaap op slinkse wijze mee naar buiten te lokken om dit lekkere hapje in alle rust te verorberen. Maar Schaap denk eindelijk een vriend gevonden te hebben en is zo onweerstaanbaar blij, dat Wolf aan zijn plan begint te twijfelen...
Recensie(s)
Op een winteravond moet Wolf de kou in op zoek naar iets te eten. Hij komt bij een boerderij waar Schaap woont. Op sluwe wijze weet hij Schaap mee naar buiten te lokken. Schaap heeft niets in te gaten en ziet in Wolf een vriend. Als Wolf door het ijs zakt en helemaal bevroren is, brengt Schaap hem op de slee naar een huis waar nog licht brandt. Om hem warm te houden, kruipt Schaap bij hem in bed. Wolf krijgt een droom waarin hij Schaap opeet en schrikt daar zo van, dat hij Schaap vertelt dat deze de volgende morgen voor hij wakker wordt verdwenen moet zijn. Schitterend geschreven, en uitermate humoristisch verhaal over een vriendschap tussen twee dieren die eigenlijk niet kan. Briljant zijn de opmerkingen van Wolf dat hij Schaap eigenlijk alleen als een Schapenbout ziet, uitspraken die door Schaap niet opgepakt worden. De sluwheid van Wolf vertoont gelijkenis met de streken van de Vos Reinaerde. De zwart-witillustraties, met als steunkleuren rood, roze en grijs, sluiten naadloos aan op de tekst en geven deze een extra dimensie. Mooi vormgegeven boek met een aantrekkelijke omslag. Zilveren Griffel 2003 en Deutsche Jugendliteraturpreis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Matter, Maritgen - Schaap met laarsjes

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.