boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Korte-Munk, K. de - Weet je, oma / wat alle grootouders willen

Schrijver:
Titel: Weet je, oma / wat alle grootouders willen weten
ISBN: 9789055992270
Taal: Nederlands
Uitgever: GVMedia, Stichting
Bijzonderheden: 2007, 128pp, Gebonden hardcover, zgan, ongelezen, 9789055992270 070 Glijden onze kinderen met zijn allen af naar volslagen oppervlakkigheid? Hangen de kleintjes de hele dag lusteloos voor tv of video? Zijn het louter hebberige materialistjes geworden
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Glijden onze kinderen met zijn allen af naar volslagen oppervlakkigheid?
Hangen de kleintjes de hele dag lusteloos voor tv of video?
Zijn het louter hebberige materialistjes geworden?

Psychologe Karin de Korte, zelf oma van vier kleinkinderen, zegt nadrukkelijk: ‘Nee!’ Mits ouders, grootouders en andere opvoeders de tijd nemen voor hun nieuwsgierige kroost, dat boordevol zit met energie en fantasie en met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Die vragen moeten wel beantwoord worden. Tweeverdienende ouders hebben daar vaak de tijd niet voor. Dus wordt er verlangend richting grootouders gekeken. Er zijn echter tegenwoordig nogal wat opa’s en oma’s die als babyboomers zo seculier zijn geworden, dat ze haperen, horten en stoten als het kleine grut met een spervuur aan vragen komt. Dit boek is bedoeld als steuntje in de rug bij het zoeken naar de antwoorden op vaak uiterst directe vragen.

Als psychologe/psychotherapeute ervaart Karin dat niet alleen grootouders, maar ook ouders worstelen met vragen over natuur, geloof en ongeloof. Uit de vragen van haar kleindochter van vijf en haar antwoorden daarop heeft ze dit boekje samengesteld. Het is een dialoog geworden over twaalf maanden. Alle jaargetijden en vele feestdagen passeren de revue. Vooral de typisch Nederlandse feestdagen komen aan de orde. Maar wel tegen een eeuwenoude spirituele achtergrond. Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, traditionele gebruiken die te maken hebben met oerbegrippen als licht en donker, straf en verzoening, vrees en verlossing, en de overwinning van liefde en gulheid op kilheid en egoïsme.
Zo komen ze samen op de essentie van de spirituele en universele waarden van ieder mens. Dat gaat verder dan het christendom. Het brengt ons bij de echte multiculturele grondbegrippen.

En dat alles in een taal die begrijpelijk is voor mensen van 5 tot 100, die jeugdig zijn van hart.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Korte-Munk, K. de - Weet je, oma / wat alle grootouders willen weten