Freud, Sigmund - Uit de geschiedenis van een kinderneurose ( '

Schrijver:
Titel: Uit de geschiedenis van een kinderneurose ( 'De Wolvenman ')
Uitgever: Boom, 1981
Bijzonderheden: Zéér net gebonden met stofomslag, 179 pag., ISBN 906009378
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In deze editie zijn vier belangrijke en voor een breder publiek toegankelijke teksten van Freud bijeengebracht waarin hij zijn psychoanalytische inzichten toepast op culturele en maatschappelijke verschijnselen. In 'Totem en taboe' (1912-'13) confronteert hij incestverbod en totemisme met het oedipuscomplex en speculeert hij over het ontstaan van cultuur. 'Actuele beschouwingen over oorlog en dood' (1915) bevat sombere reflecties over menselijke agressie en sterfelijkheid. In 'De toekomst van een illusie' (1927) krijgt de religie de functie toebedeeld van illusoire verzoening van culturele en driftmatige aanspraken. Deze visie wordt radicaler uitgewerkt in 'Het onbehagen in de cultuur' (1930), waarin ook de theorie van levens- en doodsdrift wordt geanalyseerd. Deze knappe vertalingen en hun redactionele omkadering werden, met slechts kleine aanpassingen, overgenomen uit verschillende delen van de bij dezelfde uitgeverij gepubliceerde 'Sigmund Freud Nederlandse editie'. J. Goudsblom schreef een goed leesbare inleiding, waarin hij in enkele grote lijnen de wetenschappelijke en maatschappelijke waarde van Freuds werk historisch situeert. Achteraan vinden we een bibliografie, een namenregister en een tijdtafel.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Freud, Sigmund - Uit  de geschiedenis van een kinderneurose ( 'De Wolvenman ')

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.