Sorell, Tom - Descartes (kopstukken filosofie)

Schrijver:
Titel: Descartes (kopstukken filosofie)
ISBN: 9789056372330
Taal: Nederlands
Uitgever: Lemniscaat
Bijzonderheden: 2000, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
René Descartes (1596-1650) wordt beschouwd als de vader van de moderne wijsbegeerte. Hij is vooral bekend voor zijn gebruik van de methodische twijfel, die volgens hem uitmondt in de zekerheid van het Cogito, ergo sum (ik denk, dus ik ben) als uitgangspunt voor het bewijs van het bestaan van God en van de materiële wereld.

Voor Descartes was metafysica echter een onlosmakelijk onderdeel van zijn bredere wetenschappelijke onderzoekingen, die zich uitstrekten tot op het gebied van de fysica, wiskunde, psychologie en optica. Tom Sorell laat in deze heldere inleiding duidelijk zien dat Descartes vooral een pleitbezorger en beoefenaar was van de nieuwe, mathematische benadering van de werkelijkheid en zijn metafysica ontwikkelde als grondslag voor de moderne wetenschap
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sorell, Tom - Descartes (kopstukken filosofie)