Holleman, T. - De Neanderthaler / een verguisde pionier

Schrijver:
Titel: De Neanderthaler / een verguisde pionier
ISBN: 9789053562888
Uitgever: Amsterdam University Press
Bijzonderheden: 1219, 96pp,
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Evolutionair gezien staat geen ander wezen zo dicht bij ons als de Neanderthaler. Maar Homo sapiens sapiens, de Moderne Mens, moet niet veel van hem hebben. Bij de eerste ontdekking van Neanderthaler- overblijfselen in 1856 werd hij meteen tot gedrocht bestempeld, een imago dat hij sindsdien niet meer is kwijtgeraakt. De paleoantropologie - dit is de studie van de menselijke evolutie - worstelt op een andere manier met zijn verschijning. Van het uiterlijk van de Neanderthaler ontstond in de loop van de tijd een steeds 'eerlijker' beeld, maar de vraag of hij in onze voorouderlijke gelederen thuishoort is nog altijd niet definitief beantwoord. Theo Holleman schetst de geschiedenis van het wetenschappelijke onderzoek en geeft de huidige stand van zaken weer. De conclusie moet dan zijn dat de Neanderthaler waarschijnlijk géén aanspraak kan maken op het voorouderschap van de Moderne Mens. Hij blijkt echter wel bijzonder veel in zijn mars te hebben gehad.
Toon minder
Recensie(s)
Toen in 1856 de eerste overblijfselen van de Neanderthaler werden ontdekt, leidde een reconstructie meteen tot de (persistente) overtuiging dat hij een gedrongen, krom en lomp gedrocht geweest moet zijn. Recentere vondsten, reconstructies, vergelijkingen (twist en strijd onder de geleerden) hebben tot andere conclusies geleid: bovendien is de Neanderthaler vermoedelijk niet een directe voorouder van ons, de Homo sapiens sapiens. De uitvoerige beschrijving van vondsten, bevindingen, gissingen en herzieningen is weliswaar heel onderhoudend beschreven, maar wel ingewikkeld, met telkens weer andere gevonden hominiden (menselijke voorouders), en de daaraan weer verbonden gevolgtrekkingen. De vasthoudende, geïnteresseerde lezer vindt hier een heel uitvoerig overzicht van de speurtocht naar onze voorouder, waarbij een definitieve conclusie nog steeds niet gegeven kan worden. Maar er zoeken nog steeds mensen naar de Yeti en de Almasty, dus wie weet.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Holleman, T. - De Neanderthaler / een verguisde pionier

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.