Rohloff, Andrea - Verloren tijd

Schrijver:
Titel: Verloren tijd
Taal: Nederlands
Uitgever: Arena
Bijzonderheden: in goede staat - zie de foto's
Prijs: € 1,39 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Andrea Rohloff woont samen met haar familie in Berlijn. Ze zit nog op school, maar droomt ervan om haar eigen geld te verdienen en verre reizen te kunnen maken. Wanneer haar vriendin Jenny haar voor haar achttiende verjaardag een vakantie naar Turkije cadeau doet, is ze dan ook door het dolle heen. Andrea geniet met volle teugen van haar eerste vakantie zonder haar ouders, tot haar vriendin plotseling eerder vertrekt en een tas bij haar achterlaat. Met het laatste geld dat Jenny haar heeft gegeven, rijdt Andrea naar het vliegveld. Daar wordt ze door de Turkse politie gearresteerd met zes kilo heroïne in haar tas. Ver van haar familie en onder de meest verschrikkelijke omstandigheden moet Andrea op haar proces wachten; haar hangt dertig jaar gevangenisstaf boven het hoofd.
Verloren tijd is het onthutsende verhaal van een jonge vrouw die door haar eigen naïviteit in een Turkse gevangenis belandde. Andrea Rohloff vertelt op eerlijke en aangrijpende wijze hoe het heeft kunnen gebeuren dat zij met zes kilo heroïne op zak werd gearresteerd, en hoe zij haar tijd in de gevangenis wist te overleven.
Toon minder
Recensie(s)
Het verhaal van een achttienjarige scholiere die zonder het te weten bij een drugstransport wordt betrokken. Onopgesmukt, eerlijk en zonder zelfbeklag vertelt Andrea Rohloff (ik-figuur) hoe ze als onschuldig meisje uit een keurig Berlijns gezin op het foute pad raakt. Door een vriendin laat ze zich verleiden tot een dubieuze reis naar Turkije, waar ze met zes kilo heroine in haar bagage wordt gearresteerd en veroordeeld tot ruim zes jaar gevangenisstraf. Na vijftien maanden volgt overplaatsing naar een Berlijnse gevangenis, waaruit ze niet lang daarna vrijkomt. Het boek geeft een eerlijk beeld van het leven in de gevangenis, de onzekerheid rond het proces en de steun van familie en advocaat. Daarin lijkt het op getuigenissen van 'lotgenoten' die op soortgelijke manier achter de tralies belandden. Maar vooral is het een sympathiek relaas waarin Rohloff geen poging doet zichzelf vrij te pleiten, maar zich afvraagt hoe ze zo naief heeft kunnen zijn - en de lezer wil behoeden voor dezelfde fouten. Kortom een integer boek over een actueel onderwerp. Geen illustraties, aantrekkelijke omslagfoto. Vanaf ca. 15 jaar.

Redactie
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rohloff, Andrea - Verloren tijd Rohloff, Andrea - Verloren tijd Rohloff, Andrea - Verloren tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.