Iersel, Bas van - Tweeënvijftig weerberichten. Haiku en sebryu

Schrijver:
Titel: Tweeënvijftig weerberichten. Haiku en sebryu
ISBN: 9789069752013
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, De Beuk 1e druk 1991 9069752018 9789069752013
Bijzonderheden: paperback met flappen 52pp goede staat
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De schrijver (1924) werkte tot 1990 als nieuwtestamenticus aan de Kath. Universiteit van Nijmegen. Zijn eerste haiku en senryu verschenen anoniem in het KUNnieuws. Het kwam toch tot een openbaar debuut. De 52 weerberichten zijn verzorgd uitgegeven, 1 per pagina, week 1 enz. De titel moet niet al te letterlijk worden genomen, al zijn wel diverse haiku ontsprongen aan iets als weersgesteldheid, zoals in de eerste: 'de smetteloze / sneeuw verdubbelt het licht van / de open hemel'. Deze laat goed de mogelijkheden van de dichter zien. Ook is zichtbaar waar de valstrik ligt waarin hij meermalen terecht komt. Deze doorlopende zin kon nog ongeveer (!) in de vereiste ij stukken worden geknipt, bij andere kon het beslist niet, al is het gedaan, en zou een notering in 2 regels b.v. wel goed zijn geweest. Het haiku-karakter van het werk is overigens onbetwistbaar. Vele kregen trouwens wel de klassieke vorm. Het werk getuigt van goede opmerkingsgave gepaard aan fijngevoeligheid en geest.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Iersel, Bas van - Tweeënvijftig weerberichten. Haiku en sebryu

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.