Duppen , Leo . ( Samenstelling en redactie . ) & Jan Petrus . Teksten

Schrijver:
Titel: Ada Breedveld . ( Poëzie is een steeds belangrijker inspiratiebron geworden. Vooral de laatste jaren maak ik veel werk naar aanleiding van een gedicht of een verhaal. Zo herinner ik mij een opdracht van Brouwerij De Hemel uit Nijmegen om een -
Taal: Nederlands
Uitgever: Kunstcentrum Haarlem .
Bijzonderheden: gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 2418 - 1e dr 2004 - 256 p - 1280 gr - 23x25,6 cm - 3,3 cm dik
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Schilderij te maken gebaseerd op het beroemde toneelstuk over de middeleeuwse non Mariken van Nimwegen. En de liedjes van mijn vriend Jan Petrie vergezellen mij in vruchtbare samenwerking: ik schilder iets via een van zijn versjes of hij maakt iets bij een schilderij of ets. Ik houd het meest van beeldende en anekdotische poëzie. Als een gedicht mij raakt, maakt het slapende beelden wakker. Dan is een gedicht ook een schilderij met woorden. Levenskrachtige en kleurrijke poëzie verhaalt op concrete wijze van de geheimzinnige wereld waarin ook ik mag leven. In mijn werk staat de vrouw en haar liefde voor het leven in al zijn grootheid en kleinheid central. Gelukkig wordt daarover veel poëzie geschreven. En wat is het ouderwetse Kinderlied niet vol poëzie.

Ada Breedveld schildert het liefst vrouwen in Bonte overvloed. In het begin van haar schildersloopbaan richtte zij zich op allerlei aspecten van onze werkelijkheid in zijn verpakte op surrealistische wijze. Dat "fantastische" van het surrealisme bleef, maar toen zei zelf Moeder werd, ging ze uitsluitend vrouwen schilderen. Zij raakte gefascineerd door de royaliteit van het vitale vrouwenlichaam "Het Sieraad van de schepping". Dat werd haar grote inspiratiebron aan mannen heeft zij absoluut geen hekel Integendeel maar de uitbundigheid van het vrouwenlichaam schilderij verlekkerd de pan uit. Zij gaat voor met name de vrouw omdat de typische manier waarmee de vrouwen de oproep "Schep Vreugde In Het Leven" vormgeven voor haren onuitputtelijk thema en motief zijn liefhebbers van haar kunst zeg het vaak zo als je een Ada ziet wordt een mens opgewekt en levenslustig. Leven het leven dit is haar kernboodschap. "Ben je boos pluk een roos met een bloem op je hoed ben je zo weer goed".
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Duppen , Leo . ( Samenstelling en redactie . ) & Jan Petrus . Teksten . ) 2418 - Ada Breedveld . ( Poëzie is een steeds belangrijker inspiratiebron geworden. Vooral de laatste jaren maak ik veel werk naar aanleiding van een gedicht of een verhaal. Zo herinner ik mij een opdracht van Brouwerij De Hemel uit Nijmegen om een - Duppen , Leo . ( Samenstelling en redactie . ) & Jan Petrus . Teksten . ) 2418 - Ada Breedveld . ( Poëzie is een steeds belangrijker inspiratiebron geworden. Vooral de laatste jaren maak ik veel werk naar aanleiding van een gedicht of een verhaal. Zo herinner ik mij een opdracht van Brouwerij De Hemel uit Nijmegen om een - Duppen , Leo . ( Samenstelling en redactie . ) & Jan Petrus . Teksten . ) 2418 - Ada Breedveld . ( Poëzie is een steeds belangrijker inspiratiebron geworden. Vooral de laatste jaren maak ik veel werk naar aanleiding van een gedicht of een verhaal. Zo herinner ik mij een opdracht van Brouwerij De Hemel uit Nijmegen om een -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.