From Ereich - Liefhebbem een Kunst een Kunde

Schrijver:
Titel: Liefhebbem een Kunst een Kunde
Taal: Nederlands
Uitgever: Bijleveld
Bijzonderheden: Paperback in redelijke staat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:


Erich Seligmann Fromm (German: [fʀɔm]; March 23, 1900 – March 18, 1980) was a German-born American social psychologist, psychoanalyst, sociologist, humanistic philosopher, and democratic socialist. He was one of Founders of The William Allison White Institute of Psychiatry, Psychoanalysis and Psychology in New York City and was associated with the Frankfurt School of critical theory.

(Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)
Alles van Erich Fromm


Toon minder


Samenvatting




FROMM
ERICH FORMM [1900-1980] geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Met werken zoals De angst voor vrijheid, De zelfstandige mens en Een kwestie van hebben of zijn had hij een grote invloed op het wereldbeeld en de geesteshouding van onze generatie. Tot zijn hoofdwerken behoort ook Liefhebben, een kunst, een kunde. Dit boek is geen simpele handleiding voor de liefdeskunst, maar een diepgaande visie op liefde als integrerend deel van de persoonlijkheid. Daarmee is het tegelijk een pleidooi voor en een aansporing tot toewijding, ootmoed, durf en zelfontplooiing als basisvoorwaarden voor de groei van echte liefde. Fromm schrijft hier: Is liefhebben een kunst? Zo ja, dan zijn kundigheid en inspanning vereist om deze kunst te leren beheersen.
Of is liefde slechts een prettige sensatie, een ervaring die ons alleen maar toevallig ten deel valt als we geluk hebben? -In dit boek gaan wij uit van het eerste standpunt, hoewel de meeste mensen ongetwijfeld die tweede opvatting zijn toegedaan. Dit betekent niet dat zij liefde onbelangrijk vinden. Zij hongeren naar liefde, zij kijken naar ontelbare films over gelukkige en ongelukkige liefdes, zij luisteren naar talloze sentimentele liedjes over liefde - en toch wil vrijwel niemand aannemen dat je echt iets moet doen om te leren liefhebben. De meeste mensen stellen zich v r alles de vraag hoe zij erin kunnen slagen door anderen bemind te worden, in plaats van zich af te vragen hoe zij zelf hun eigen vermogen tot liefhebben kunnen ontwikkelen. - Dit boek daagt uit tot waarlijk mens-zijn.


Toon minder


Recensie(s)




In deze beschouwing zet de bekende psycholoog de betekenis van het liefhebben voor de ontplooiïng van het mens-zijn uiteen. Centraal staat het tweede hoofdstuk met een theoretische beschouwing over het liefhebben, waarbij verschillende populaire betekenissen van het woord liefde worden ontmaskerd. Het gaat in de liefde niet zozeer om het object, maar het vermogen om lief te hebben. Fundamenteel richt zich dit tot alle mensen, juist als mensen (de naastenliefde). Op basis daarvan wordt dit nader verbijzonderd in de ouderliefde, de erotische liefde, de zelfliefde en de liefde tot God. In het vijfde hoofdstuk laat de schrijver zien, hoe moeilijk dit is in onze moderne kapitalische samenleving. In een laatste hoofdstuk wordt de inoefening van het liefhebben uiteengezet door discipline, concentratie, waakzaamheid en speciaal wat het liefhebben betreft onder andere door overwinning van het narcisme, vertrouwen in zichzelf en anderen. Voor iedereen, voor wie de liefde belangrijk is. De veertiende editie uit 1995 was geactualiseerd; daarvan is dit een ongewijzigde herdruk.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.