Reehuis, W.H.M; Heisterkamp, A.H.T. - Pitlo 3 Goederenrecht

Schrijver:
Titel: Pitlo 3 Goederenrecht
ISBN: 9789013052770
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: 2012, Gebonden,
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit deel uit de Pitlo-serie bevat een grondige uiteenzetting van het goederenrecht. Na een inleidend hoofdstuk vinden achtereenvolgens behandeling de openbare registers, verkrijging en verlies van goederen, overdracht, derdenbescherming, wijzen van levering, verkrijging door verjaring, bezit, gemeenschap, eigendom, burenrecht, mandeligheid, beperkte genotsrechten, appartementsrecht, verhaal en voorrang, pand en hypotheek, voorrecht, retentierecht, eigendomsvoorbehoud, financiëlezekerheidsovereenkomst en tal van andere onderwerpen die hiermee in verband staan.Als goederenrechtelijk leerboek omvat het een méér dan inleidende verduidelijking en illustratie van tekst en systeem van de wet. In het bijzonder beoogt het de gebruiker vertrouwd te maken met de beginselen en de systematiek van het goederenrecht. Om dat te bereiken besteedt het, behalve aan leerstukken, veel aandacht aan begripsvorming en uitleg. Hierbij bestaat steeds oog voor het bredere verband waarbinnen zowel begrippen als leerstukken functioneren. Het boek kent vele voorbeelden - vaak ontleend aan bestaande jurisprudentie - om het goederenrecht tot leven te brengen.De opzet als leerboek - en niet als handboek - neemt niet weg, dat deze uitgave ook een goede handleiding vormt voor de rechtspraktijk. Door zijn systematische opzet, de vele kopjes, de interne verwijzingen evenals de uitgebreide registers is het boek ook voor practici zeer toegankelijk. Bestaande vraagstukken worden kernachtig beschreven, in het systeem van het goederenrecht geplaatst en van een oplossing voorzien. Daarbij beperkt het boek zich niet tot het goederenrecht in enge zin, doch geeft het steeds de verbanden aan met andere delen van het privaatrecht, zoals het verbintenissenrecht en het executie- en beslagrecht.
Verder lezen

Roelus uit Dordrecht

particulier

Logo Roelus

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Reehuis, W.H.M; Heisterkamp, A.H.T. - Pitlo 3 Goederenrecht Reehuis, W.H.M; Heisterkamp, A.H.T. - Pitlo 3 Goederenrecht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Roelus

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Roelus
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Roelus een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Roelus vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Roelus kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.