Bozena Nemcova - Grootmoeder Babicka

Schrijver:
Titel: Grootmoeder Babicka
ISBN: 9789061006947
Taal: Nederlands
Uitgever: Donker - gebonden (zie meer info)
Bijzonderheden: 2014 288pp verkeert in absolute nieuwstaat
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 32,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
LANG, LANG Geleden
is het al dat ik voor het laatst haar lieve, zachtmoedige gelaat heb aanschouwd, ik de bleke gerimpelde wangen ervan heb gekust en ik haar in de blauwe ogen heb gekeken waaruit zoveel goedheid en liefde sprak; lang is het geleden dat haar oude handen mij voor het laatst hebben gezegend!
Zij is niet meer, mijn lieve grootmoeder! reeds lang rust ze in de koele aarde! Voor mij is ze echter niet gestorven. Haar beeltenis is met al haar kleurigheid in mijn ziel gegrift en zolang die ziel gezond blijft, zal ze daarin voortleven! ware ik vaardig geweest met het penseel, dan had ik je, lieve oma, op een andere wijze eer bewezen; want van deze schets – met een pen getekend – weet ik niet, echt niet, of die wel iedereen in de smaak zal vallen!
jij zei echter altijd: ‘je vindt op de wereld geen mens die dingen doet naar ieders wens.’ ik ben al blij als er maar een paar lezers zullen worden gevonden die met evenveel plezier over jou zullen lezen als ik over jou schrijf.
Over de auteur
Božena Nemcová (1820-1862), als Barbora Pankl geboren in een Duits-Tsjechisch gezin, groeide op in de landelijke omgeving van noordoost Bohemen. Dankzij de zorg van haar grootmoeder, die model stond voor de grootmoeder uit de gelijknamige roman, doorliep ze als kind een Tsjechische school en had vele Tsjechischtalige vriendinnen. Ze werd de eerste vrouw die Tsjechische literatuur schreef en werd geroemd om haar mooie taalgebruik.
In de korte tijd dat zij als schrijfster actief was, schiep ze een uitgebreid en gevarieerd oeuvre. Ze was niet alleen de eerste Tsjechische schrijfster van belang, maar ze streed ook voor de zaak van de Tsjechische vrouw en de Tsjechische identiteit. Zo werd ook zij rolmodel voor volgende generaties Tsjechische schrijfsters.
Haar meest bekend geworden boek Babicka uit 1855 staat nog steeds in de top van meest verkochte Tsjechische boeken. Naast Babicka schreef ze etnografische artikelen over de streken die zij bezocht of waar zij woonde, evenals korte verhalen en sprookjes. Een aantal van haar sprookjes komen in een Nederlandse vertaling voor in verzamelbundels en zijn ook verfilmd.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bozena Nemcova - Grootmoeder Babicka

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.