Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Meester , Gebroeders . - Meesters in Religie .

Schrijver:
Titel: Meesters in Religie .
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen Magazines ,2006
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 190 pag., ISBN 9789085710424
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting




Religie is de honger van de ziel naar het onmogelijke, het onbereikbare, het onvoorstelbare. Ook de Gebroeders Meester kennen die honger. Maar ze twijfelen. Moeten ze christen worden of boeddhist, kabbalist of moslirn, soenniet of sjiiet, zevendedagsadventist of gereformeerd, polythe of toch maar atheist? Al discussi nd wandelen de broers langs de meest uiteenlopende vormen van religie, waarbij ze het, zoals broers betaamt, voortdurend met elkaar oneens zijn. Maarten is streng en rationeel, terwijl Frank vooral oog heeft voor het gevoelige en het romantische. In kaderblokken en tijdbalken lichten ze religieuze mijlpalen toe. Dit alles resulteert in een hoogst informatieve en bij vlagen hilarische inleiding in religie.
Frank en Maarten Meester zijn beiden filosoof. Ze schreven eerder het succesvolle Meesters in de filosofie. De broers werken inmiddels aan hun derde boek: Meesters in therapie.
De pers over Meesters in de filosofie
‘Door kennis te nemen van het kostbare materiaal waarover de Meesters beschikken, krijg je een goede indruk van hun belezenheid en van de kwaliteit van hun kennis.’ (HET PAROOL)
‘Deze originele opzet van dit boek kan heel wat mensen interesseren’ (DE LEESWOLF)
‘De juiste balans tussen humorvol schrijven en een serieuze introductie’ (8WEEKLY.NL)
‘De beide broers zijn inmiddels begonnen aan een opvolger: ‘Meesters in de religie’. Het kan – als ze hetzelfde gebrek aan eerbied hanteren als voor de filosofen – behalve een amusant, ook een controversieel boek
Recensie(s)




De gebroeders Meester trekken in een samenspraak de religies langs. Waar de een - de scepticus - voortdurend de vinger op de zere plekken legt, is de ander - de gelovige - op zoek naar de kern, de inspiratie, het mooie van de religie. Zo komen onder meer aan de orde het christendom (katholicisme), het gnosticme, de islam, het jodendom, de esoterie en het hindoeisme. Het aardige is dat ook de wetenschap op deze zelfde manier wordt behandeld, maar dan zijn de rollen omgedraaid. Dan verwijt de 'gelovige' aan de 'scepticus' dat hij een blind geloof hecht aan de 'wetenschap', en zo raken zij in gesprek over intelligent design en evolutietheorie. Telkens worden begrippen nader verklaard in kaders en voetnoten. Een personen- en godenregister sluit het boek af. De samenspraak van deze filosofen is bijzonder grappig, maar ook heel geschikt om de verschillende kanten en lagen van een religie te laten zien. Eerder schreven de gebroeders Meester 'Meesters in de filosofie' (2005)*.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meester , Gebroeders . - Meesters  in Religie .