Marie-Anne Wilssens. - Antwerpen Nieuw-Zuid. Van goederenstati

Schrijver:
Titel: Antwerpen Nieuw-Zuid. Van goederenstation tot Bank J. Van Breda & Co.
ISBN: 9789020970562
Uitgever: Tielt Lannoo 200
Bijzonderheden: Gebonden, linnen met stofomslag, 127pp., 25.5x25.5cm., geïllustreerd in kleur en z/w., in zeer goede staat.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De geschiedenis van het gebouw dat bekend was als Goederenstation-Zuid en nu de zetel is geworden van Bank J. Van Breda & Co, is een verhaal met vele facetten. Het is verweven met de groei van de stad en de haven van Antwerpen en met de evolutie van de Belgische spoorwegen. Het eerste Zuidstation, dat een voorlopig reizigersstation omvatte en een 'handelsstatie', werd in gebruik genomen in 1878. De bouw viel samen met de rechttrekking en herinrichting van de Scheldekaden, de aanleg van de Zuidschippersdokken en het ontstaan van de wijk 'het Zuid'. Het goederenstation behandelde de goederen die door de schepen op de nieuwe Scheldekaden werden gelost of uit het hinterland aangevoerd om te worden verscheept. Vanaf 1897 werd gewerkt aan de verlenging van de kaden naar het zuiden. Het voorste gedeelte van het goederenstation moest daarvoor worden afgebroken. In 1902 - 1903 kwam het nieuwe gebouw tot stand, met het uitzicht dat het tot op vandaag heeft bewaard. Het goederenstation speelde niet alleen een belangrijke rol in de in- en uitvoer, maar ook in het leven van 'het Zuid'. Toen de havenactiviteiten zich naar het noorden verplaatsten, liep de activiteit in Goederenstation - Zuid sterk terug. In 1988 werd het gebouw gesloten en aan zijn lot overgelaten. Het werd een tijdlang gebruikt voor culturele evenementen, en diende als onderdak voor krakers. Diverse kandidaat-kopers dienden zich aan maar het was uiteindelijk de Bank J. Van Breda & Co die in 2004 het intussen erg vervallen voormalige goederenstation kocht. De bank gaf Conix Architecten de opdracht het gebouw te restaureren en te voorzien van een nieuwe vleugel. In december 2006 begon het zijn tweede leven als bankgebouw.
Verder lezen

SomeThingz

SomeThingz uit Scherpenheuvel-Zichem

Logo SomeThingz

TER INFO: 1) EXTRA FOTO'S: Op onze website www.somethingz.be vindt u meestal meerder foto's terug van ieder boek. 2) SPAMBOX; Na uw bestelling ontvangt u steeds een bevestiging met betaalverzoek per email. Indien u van ons geen email heeft ontvangen, gelieve dan uw spambox te controleren. 3) VERZENDKOST: Verzending naar Nederland bedraagt €6.99. Verzending binnen België komt op €4.99. De zending wordt zorgvuldig verpakt en gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marie-Anne Wilssens. - Antwerpen Nieuw-Zuid.  Van goederenstation tot Bank J. Van Breda & Co.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SomeThingz

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SomeThingz
  • Na uw bestelling ontvangen u en SomeThingz een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SomeThingz vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SomeThingz kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.