Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Gooding, M. - Abstracte kunst

Schrijver:
Titel: Abstracte kunst
ISBN: 9789068682915
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2001, hardcover 96pp, zgan 9789068682915 254 Mel Gooding kiest in Abstracte kunst voor een nieuwe benadering en behandelt, in tegenstelling tot vele anderen, abstracte kunst niet als een reeks opeenvolgende stijlen in een eigen kunsthistorisché conte
Prijs: € 9,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze serie, die Uitgeverij Thoth in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.
De kunst van de twintigste eeuw werd grotendeels overheerst door 'abstractie' in alle mogelijke vormen. Ondanks het feit dat het onderwerp was van vele tentoonstellingen, de kern van kritische debatten en van kunsthistorisch onderzoek stelt abstracte kunst het publiek nog vaak voor raadsels.
Mel Gooding kiest in Abstracte kunst voor een nieuwe benadering en behandelt, in tegenstelling tot vele anderen, abstracte kunst niet als een reeks opeenvolgende stijlen in een eigen kunsthistorisché context. Hij bespreekt afzonderlijke werken van uiteenlopende kunstenaars als Kasimir Malevitsj, Wassily Kandinsky, Naum Gabo, Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Willem de Kooning en Lucio Fontana en laat zien in welke opzichten deze werken kenmerkend zijn voor bepaalde, elkaar soms overlappende stromingen in de veelzijdige geschiedenis van de abstracte kunst. Hij laat niet alleen zien dat sommige vormen die erg op elkaar lijken zich in wezen van elkaar onderscheiden, maar ook dat verschillende vormen soms verrassende overeenkomsten vertonen.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gooding, M. - Abstracte kunst