Brunt, Lodewijk, Brink, Annelies van, Haye, Armand - op bezoek

Schrijver:
Titel: op bezoek in....India
ISBN: 9789068327809
Taal: Nederlands
Uitgever: KIT Publishers
Bijzonderheden: hardcover, 57 pagina's goede staat
Prijs: € 19,70
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
India is een geweldig groot land. Bijna een miljard inwoners. Je kunt drieduizend kilometer reizen van noord naar zuid en ook van oost naar west. Het is eigenlijk een werelddeel op zichzelf en in allerlei opzichten veel gecompliceerder en veelzijdiger dan sommige ‘échte’ continenten. Er worden honderden verschillende talen gesproken en de bevolking varieert sterk. Aan de ene kant nomaden en tribalen in primitieve omstandigheden, aan de andere kant steenrijke ondernemers die tot de machtigsten der aarde behoren. Op sommige plekken komen nog tijgers en olifanten in het wild voor, op andere plekken heb je megasteden als Mumbai, Delhi en Kolkata, ieder met tussen 15 en 20 miljoen inwoners. De contrasten, niet alleen tussen arm en rijk, zijn bijna onvoorstelbaar. India is een jong land, dat in 2008 nog maar zestig jaar bestaat. Toch is de algemene verwachting dat het land hard op weg is om in de loop van deze eeuw uit te groeien tot een grootmacht, die landen als China en de Verenigde Staten achter zich zal laten.
Wist je dat…
… India aan bijna tien buurlanden grenst?
… de Ganges voor veel mensen een heilige rivier is?
… de god Krishna pauwenveren in zijn kroon draagt?
… Ladakh, in het westen van de Himaya, een koude woestijn is?
… gedroogde poepkoeken worden gebruikt als brandstof?
… de zandstranden in het zuiden worden afgegraven door grote bouwondernemers?
… zeeschildpadden daardoor in hun voortbestaan worden bedreigd?
… een groot deel van het land bijna 500 jaar in handen is geweest van vreemde overheersers: de Moghuls en de Engelsen?
… in Bollywood elk jaar meer films tot stand komen dan in de rest van de wereld bij elkaar?
… in de stad scholen zo overvol zijn dat er in ploegendienst moet worden gewerkt?
Op bezoek in… verschijnt in de Wereldreeks, een serie informatieve landenboeken voor kinderen van 9-15 jaar. Op een toegankelijke eigentijdse manier kunnen de kinderen kennismaken met het land, de geschiedenis, het landschap, de bevolking, tradities en de cultuur. Alle delen zijn rijk geïllustreerd en de doorlopende tekst is doorspekt met anekdotes, weetjes en verhaaltjes.
Toon minder
Recensie(s)
Dit deel uit een reeks informatieve jeugdboeken over landen in de hele wereld is gewijd aan India. Het boek begint al aan de binnenkant van de omslag met een grote topografische kaart en eindigt met een grote kaart van de wereld. Ertussenin worden o.a. geschiedenis, landschap, steden, mensen, onderwijs, keuken, godsdienst, kunst en cultuur, economie en natuur van dit land besproken. Veelzeggende kleurenfoto's en gekleurde kaders met leuke weetjes begeleiden de tekst. Doordat een aantal foto's van jongeren van een tekstballonnetje voorzien is, krijgt het geheel iets speels. Het taalgebruik is daarentegen erg volwassen en vooral informatief. Helaas ontbreekt een woordenlijst. Een goede kennismaking met India. Door de aardrijkskundige aard van het boek vooral geschikt voor spreekbeurten en werkstukken voor lezers vanaf ca. 11 jaar. Met register.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brunt, Lodewijk, Brink, Annelies van, Haye, Armand - op bezoek in....India

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.