Klaas Jansma en Meindert Schroor - 10.000 Jaar geschiedenis der

Schrijver:
Titel: 10.000 Jaar geschiedenis der nederlanden 1991
ISBN: 9789036606134
Uitgever: Rebo Productions
Bijzonderheden: 1991 Hardcover - klein scheurtje in de stofomslag
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 9,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek bevat het verhaal van onze geschiedenis. Er wordt in vogelvlucht in beschreven hoe sedert een oerbegin, toen zwervende stammen een bestaan vonden in het gebied van de latere rivierdelta, geleidelijk een cultuur tot ontwikkeling is gekomen en een natie zich vormde uit een federati van zelfstandige gewesten. Het is deels een verhaal van glorie en tragiek, van triomf en nederlaag, van grote figuren. Tegelijkertijd komen eenvoudige zwoegers in beeld wier namen niet zijn overgeleverd maar die op de tijdstroom meedreven en er soms een eigen wending aan konden geven. Zij allen hebben, beïnvloed door immigranten, veroveraars, onderworpenen en handelsrelaties, in een periode van duizenden jaren het Nederland zoals wij dat nu kennen, opgebouwd.
Dit boeiend aan een breed lezerspubliek te presenteren, was de opdracht die wij ons stelden. In het grensgebied van journalistiek en geschiedschijving vonden we hierin een prachtige uitdaging. Dit geldt voor alle auteurs die speciaal voor dit doel artikelen hebben aangeleverd, welke vervolgens door ons zijn be- of verwerkt.
De hoofdpersonen en figuranten uit het verre verleden verschillen niet zo veel van ons geslacht. De heldendaden van de helden zijn op de keper beschouwd ook maar betrekkelijk en veel schruken blijken bij nadere beschouwing sympathieke trekje te hebben gehad. De 'grote nationale figuren' worden niet kritiekloos verheerlijkt. Neem onze grote Willem de Zwijger, de vader des vaderlands en de leider van de opstand tegen de Spanjaarden. Zou hij ook alles op het spel hebben gezet als hij gelukkig getrouwd was geweest en niet te schande gemaakt door een overspelige vrouw?
Veel nieuw feitenmateriaal is verwerkt. Alle instellingen die daartoe hun bijdrage hebben geleverd, komen evenzeer onze dank toe als de honderden geschiedschrijvers van wier speurwerk we mochten profiteren zonder ze alle te kunnen noemen.
Juist nu, in het tijdperk waarin de nationale identiteit van Nederland vervaagt en opgaat in een algemeen-westerse cultuursfeer, is het goed dat de wortels van de natie zo, op verfrissende wijze, worden blootgelegd. Het is eigenlijk een onmisbare gids naar het verleden voor al diegenen die het heden soms maar moeilijk kunnen begrijpen. Met zijn prachtige illustraties nodigt dit boek uit om eindeloos in te bladeren. Het verhaal is boeiend genoeg om in een keer uit te lzen.
Verder lezen

Snuustern uit Groningen

particulier

Logo Snuustern

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Klaas Jansma en Meindert Schroor - 10.000 Jaar geschiedenis der nederlanden 1991 Klaas Jansma en Meindert Schroor - 10.000 Jaar geschiedenis der nederlanden 1991

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Snuustern

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Snuustern
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snuustern een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snuustern vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Snuustern kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.