Gieling, Lia - Toneelbeeld. Vanaf 1945 in Nederland

Schrijver:
Titel: Toneelbeeld. Vanaf 1945 in Nederland
ISBN: 9789012066181
Taal: Nederlands
Uitgever: V + K Publishing, Laren N.H. / SDU, 's-Gravenhage / Stichting de Beurs van Berlage, Amsterdam 1990 90120661829789012066181
Bijzonderheden: paperback 176pp. in keurige staat. lichte gebruikssporen, bijz. afb. in zw/wit
Prijs: € 8,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoewel Toneelbeeld is uitgegeven met als ondertitel 'Vanaf 1945 in Nederland' besteedt Lia Gieling veel aandacht aan de tijd ervoor, tenminste in theoretisch opzicht. Als je de grote artistieke stromingen van een paar eeuwen aan de toneeldecors wilt koppelen is het onvermijdelijk dat de informatie oppervlakkig wordt. Zo ook in Toneelbeeld, maar als eerste wegwijzer voor meer specialistisch onderzoek biedt het eerste gedeelte veel aanknopingspunten. Deze kritiek is niet helemaal eerlijk want de informatie over het moderne toneel is zeer betrouwbaar en uitgebreid. Als beeldende bloemlezing is het ook een zeer geslaagd boek, want talloze foto's van decors zijn afgedrukt, een deel in kleur. Het geeft een goed overzicht van wat er na de oorlog op decorgebied is gemaakt. Zonder twijfel is Nicolaas Wijnberg de grootste decorschilder van Nederland. Hij maakte niet alleen zeer moderne, soms provocerende decors maar ook een traditioneel tableau vivant voor De Meeuw van Tsjechov.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gieling, Lia - Toneelbeeld. Vanaf 1945 in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.