Busato V. - Leve de psychologie! Honderd jaar psychologische we

Schrijver:
Titel: Leve de psychologie! Honderd jaar psychologische wetenschap aan de UvA
ISBN: 9789035132559
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker 2008 9789035132559
Bijzonderheden: paperback 159pp. zeer goed
Prijs: € 6,40
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Een boek geschreven naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van de Afdeling Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De auteur vergelijkt de geschiedenis van de Afdeling Psychologie met internationale ontwikkelingen in de psychologie en een aantal onderwijspolitieke veranderingen. Hij beschrijft de eerste docenten in de periode 1907-1932, toen psychologie nog een bijvak was en geen hoofdvak. Vervolgens beschrijft hij leven en werk van de Hongaar Revesz, de eerste zelfstandige hoogleraar in de psychologie aan de UvA, het ontstaan van de verschillende vakgroepen en de nadruk op empirisch onderzoek. Hij legt uit wat 'de nieuwe zakelijkheid' (1970-1995), de periode waarin de publicatie van zoveel mogelijk Engelstalige studies en artikelen de norm werd, betekende voor de afdeling. Het laatste deel van het boek gaat over de huidige periode. Alle specialisaties die er nu zijn, onder meer klinische psychologie, sociale psychologie en ontwikkelingspsychologie, worden belicht. De auteur is psycholoog en publicist, afgestudeerd en gepromoveerd aan de UvA. Hij is bekend geworden met een biografie over Piet Vroon.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Busato V. - Leve de psychologie! Honderd jaar psychologische wetenschap aan de UvA

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.