Eds: Sigrid Bousset en Katrien Bruyneel. With texts from Frank Peeters

Schrijver:
Titel: Jan Fabre Troubleyn / Laboratorium.
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2016
Bijzonderheden: Hardcover, HB, 250 x 190 mm, 224 p, 130 colour illustrations. English edition. ISBN 9789462301337.
Prijs: € 44,95
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het werk van de veelzijdige kunstenaar Jan Fabre spreekt al meer dan dertig jaar tot de verbeelding. Met zijn legendarische voorstelling Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was plaatste hij begin jaren 1980 een bom onder het toenmalige theaterbestel. Sindsdien is Fabre, ook met zijn beeldende kunst en literaire werk, niet meer van het culturele voorplan verdwenen. Hij exposeerde in talrijke grote musea zoals het Louvre, het Kunsthistorisches Museum Wien, het Stedelijk museum Amsterdam, en binnenkort ook in de Hermitage St. Petersburg. Zijn obsessie met de verschillende gedaantes van het menselijk lichaam en het opvoeren van zichzelf als personage maakten zijn creaties wereldberoemd. Dit boek zoomt in op de centrale plek waar al deze verbeelding en creativiteit borrelt en ontstaat: het Troubleyn/Laboratium, de werkplaats van Jan Fabre aan de rand van de Seefhoek, de Antwerpse volkswijk waar de kunstenaar is opgegroeid. Hier werkt Jan Fabre met zijn theatergezelschap Troubleyn aan nieuwe creaties. Tegelijk is het bijzondere gebouw met zijn bewogen geschiedenis ook een vrijplaats waar jonge kunstenaars in een professionele en stimulerende omgeving vorm kunnen geven aan hun dromen. Bovendien huisvest het Troubleyn/Laboratorium een collectie unieke geintegreerde werken van vooraanstaande internationale kunstenaars met wie Jan Fabre zich verwant voelt. Dit boek getuigt van het aangrijpende enthousiasme waarmee deze kunstenaars op uitnodiging van Jan Fabre hebben bijgedragen tot wat het Troubleyn/Laboratorium vandaag is: een kunstenaarsutopia, een unieke vrijplaats voor de kunst.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eds: Sigrid Bousset en Katrien Bruyneel. With texts from Frank Peeters, Koen Van Synghel, Nadia Sels, Luc Van den Dries - Jan Fabre Troubleyn / Laboratorium.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.