Ruiter, Pieter de - A. M. Hammacher. Kunst als levensessentie.

Schrijver:
Titel: A. M. Hammacher. Kunst als levensessentie.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Prom, Baarn
Bijzonderheden: Gebonden, 2000, 608 blz. Met foto's en een index. Pakketpost.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Biografie van A.M. Hammacher (1897-2002), van 1948 tot 1963 directeur van het Rijksmuseum Kröller-Müller en later actief als schrijver en kunstcriticus. Hammacher had deel aan veel belangrijke ontwikkelingen in de Nederlandse kunstwereld. Vanaf 1919 schreef hij kunstkritieken, o.a. voor Het Utrechts Nieuwsblad en de NRC. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij directeur van het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, dat weliswaar een grote en waardevolle collectie moderne kunst bevatte, maar als museum nog in de kinderschoenen stond. Hij moderniseerde de inrichting en voegde er een met veel liefde samengestelde beeldenzaal en beeldentuin aan toe. Daarnaast was hij hoogleraar in Delft en schreef hij talloze boeken en artikelen over kunst. Hij was bevriend met veel kunstenaars zoals Charley Toorop, Hendrik Chabot en Barbara Hepworth. Met ruim 100 foto's (meest zwart-wit), een biografische schets, een zeer uitgebreid notenapparaat, een overzicht van alle publicaties van Hammacher, bibliografie en register. Interessant als leesboek en naslagwerk over kunstkritiek en -beleid in de twintigste eeuw.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.