Hollander, Marijke. - Sport in 't stad, Antwerpen 1830-1914.

Schrijver:
Titel: Sport in 't stad, Antwerpen 1830-1914.
Uitgever: , Universitaire Pers Leuven, 2006
Bijzonderheden: softcover, 428pp. ISBN 9789058675132.
Prijs: € 30,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Antwerpen is jaar en dag een belangrijke sportstad geweest. Reeds voor de Eerste Wereldoorlog werden de fundamenten gelegd van een druk en sportief vrijetijdsleven. Antwerpen was niet alleen trendsettend op het vlak van democratische sportbeleving. Ook de deelname van meisjes en vrouwen aan verschillende sporttakken werd gestimuleerd. De sterke profilering van het sportieve verenigingsleven en het doorzettingsvermogen van enkele lokale sportpromotoren maakte de komst van de Olympische Spelen naar Antwerpen in 1920 mogelijk. Iets waar we nu alleen van kunnen dromen. Als het over sport gaat in 't stad is nostalgie troef: Van de Belle Epoque van de Antwerpse jachting tot de volkse paardenkoersen op den Dam, van de velodroom van Zurenborg tot het gymnastiekonderwijs in Antwerpen. Charismatische Antwerpse figuren hebben sport in 't stad een gezicht gegeven: Stanneke Ockers, Rik Coppens, Ludo Coeck... Het zijn helden die de sinjoor in zijn hart draagt. Ook de vooroorlogse sport kent zijn bevlogen talenten: turnleiders Joseph Isenbaert en Jacob Happel, schermmeester Frederic Van den Abeele en balsportfanaat Alfred Grisar om er maar enkelen te noemen. Dit boek laat zich niet alleen als een historisch werkstuk lezen. Het is ook het verhaal van sportpioniers die met Antwerpse flair en vindingrijkheid het sportieve leven van 't stad gestalte hebben gegeven.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hollander, Marijke. - Sport in 't stad, Antwerpen 1830-1914.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.