Jitta, Ceseli Josephus - De diamant van opa

Schrijver:
Titel: De diamant van opa
ISBN: 9789052473185
Taal: Nederlands
Uitgever: Zirkoon
Bijzonderheden: 2004, Gebonden, 41 blz., h33xb25cm, mooi exemplaar
Prijs: € 7,20
Verzendkosten: € 4,15 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit is het waar gebeurde verhaal van Opa, die uit Nederland wil vertrekken vlak voordat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Maar zijn vrouw en dochter willen niet weg. Ze kunnen niet geloven dat er oorlog komt.
Om op het ergste voorbereid te zijn, koopt Opa een diamant en bergt die veilig op in een kluis van de Bank van Engeland. Hij hoopt op tijd naar Engeland te kunnen vluchten als de oorlog wel uitbreekt, maar als het zover is kan Opa niet meer wegkomen met zijn gezin.
Na een paar jaar worden Opa en Oma meegenomen en komen niet meer terug.
De diamant blijft achter in de kluis. Daar ligt hij meer dan zestig jaar! Opa's dochter vindt dat het tijd wordt om de diamant op te halen. Haar jongste zoon gaat naar Londen, naar de kluis. De kluis die het laatst door Opa werd geopend, voor de oorlog uitbrak...
Een indrukwekkend boek, zowel wat betreft het verhaal als de prachtige illustraties, dat in staat stelt dit lastige onderwerp ook bij tamelijk jonge kinderen onder de aandacht te brengen.

Recensie(s)
Na een lange reis gemaakt te hebben komt een diamant in een winkel waar opa hem in 1938 koopt. Hij is bang voor de oorlog en legt hem in een kluis in Londen, om eventueel na die oorlog een nieuw leven op te kunnen bouwen. Zijn gezin wil niet met hem vluchten bij de komst van de nazi's. Uiteindelijk overleeft alleen zijn dochter de oorlog. Pas als ze oud is, kan ze het opbrengen om een van haar kinderen naar Londen te sturen om de diamant op te halen. Prachtig, ingetogen verteld verhaal over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal lijkt bijna getypt in een strakke, schreefloze, maar bijna armoedige letter die helemaal bij het verhaal past. De sobere, eenvoudige, paginagrote platgeschilderde tekeningen in matte kleuren schetsen de angst van de oorlogstijd. Het blije maar ook treurige relaas zal kinderen (6-10 jaar) zeker boeien. Op de voorkaft staat opa in de etalage naar de diamant te kijken. Het opschrift op de ruit (titel van het boek) staat intrigerend in spiegelschrift.
Verder lezen

BaalderBoek uit Hardenberg

particulier

Logo BaalderBoek

‘BaalderBoek’ is vooral gespecialiseerd in prenten- en kinderboeken. De boeken bij ‘BaalderBoek’ zijn ingedeeld op de thema’s van Kleuterplein en Schatkist en enkele andere veel voorkomende onderwerpen in de groepen 1 en 2 van de basisschool.
Hieronder een alfabetische lijst:
*Avontuur, *Bijbel, *Bouwen, *Buitenspelen, *Communicatie/Post, *December, *Dieren/Dierentuin, *Doen als of, *Eten en drinken/Restaurant, *Familie, *Gezondheid, *Herfst, *Kunst/Museum/Muziek, *Lente, *Lied/Vers/Gedicht, * Machines, *Natuur/ Milieu, *School, *SEO(Soc. Emot. Ontw.) *Uitvinden/Techniek, *Vervoer, *Winkelen, *Winter, *Wonen, *Voorbereidend lezen, *Voorbereidend rekenen, *Voorlezen, *Woordenschat.
Thuis staan nog veel meer boeken op de plank! Ook gerangschikt op bovenstaande thema’s. Vraag er naar door middel van een mailtje, misschien staat het gezochte exemplaar er tussen.
Bovendien help ik graag bij het zoeken naar een bepaald boek.
Laat het mij maar weten.
Ook basisscholen kunnen van deze service gebruik maken.
Bij aankoop van meerdere boeken is pakketverzending mogelijk via PostNL € 7,25 (tot 10 kg). Het pakket wordt dan thuisbezorgd.
Afhalen na afspraak kan ook.
Zelf langskomen en lekker zoeken? Hartelijk welkom. Stuur maar even een mailtje.
Met groet,
Dinie Tijhuis, BaalderBoek.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jitta, Ceseli Josephus - De diamant van opa

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BaalderBoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BaalderBoek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BaalderBoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BaalderBoek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BaalderBoek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.