Wieg Rogi - Liefde is een zwaar beroep / Persoonlijke Kroniek

Schrijver:
Titel: Liefde is een zwaar beroep / Persoonlijke Kroniek
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback in goede staat
Prijs: € 32,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Maatstaf (augustus 1991) schreef Rogi Wieg: 'Zolang ik leef sta ik achter al mijn morele en amorele "ikken". Iedereen mag weten dat ik Repelsteeltje heet.' Vanuit deze openhartige houding hield Wieg gedurende 1997 de gebeurtenissen in zijn persoonlijk leven en in de buitenwereld bij. Liefde is een zwaar beroep is hiervan het resultaat: een literaire tombola, een dagboek in optima forma, met geestige beschouwingen en ontroerende uitlatingen, met gedichten, scherpe kritiek en vele kijkjes in de keuken van het literaire bedrijf.Zelf zegt Wieg over dit boek: 'Ik heb altijd veel over mezelf moeten uitleggen. Daar had ik genoeg van. De herhalingen in mijn verhalen over mijzelf verveelden me. Nu kan ik zeggen: Lees Liefde is een zwaar beroep als je me wilt kennen. Na lezing zouden mensen dus niet alleen moeten zeggen "Goed boek", maar ook: "Het is een werkelijk mens dat ik hier in handen heb en geen fictie." Ik wil me niet voortplanten. Ik vind mijn genen niet betrouwbaar genoeg. Ook daarom heb ik Liefde is een zwaar beroep geschreven. Het is mijn erfelijk belaste kind dat niet hoeft te lijden. Voor dit kind kan ik verantwoordelijkheid dragen.'De Nederlands-Hongaarse Kafka. - Eva Bálint in Magyar Hirlap Een begenadigd auteur die lichtvoetig en helder schrijft over het tomeloze piekeren en dwalen van de geest. Zwaarmoedig getob in een bijwijlen briljante stijl, trefzeker en poëtisch, met een aangenaam intrigerend vleugje waanzin. - Johan Vandenbroucke in De MorgenWieg heeft zijn genre gevonden nu nog een podium en hopen dat hij er niet te snel af tuimelt. - Jaap Goedegebuure in HP/De TijdHij is gek, briljant en boosaardig. Nee, als ik mag kiezen heb ik liever tien boeken van Wieg in de kast, dan één Wieg lijfelijk in de voorkamer. - Daniëlle Serdijn in Het Parool


Toon minder


Recensie(s)




De Arbeiderspers vroeg in de aanloop tot 2000 een aantal jonge schrijvers voor de privé-domeinreeks over een jaar een dagboek bij te houden. Dichter en schrijver Rogi Wieg (1962) is de eerste van de vier. Wieg schrijft liefdevol over zijn vriendin G. en haar twee kinderen, ook al gaat de relatie steeds aan en uit. Andere steeds terugkomende onderwerpen: Wieg's pogingen om een beroemd schrijver te worden, over zijn jaloezie op Ronald Giphart, Arnon Grunberg, Dirk van Weelden, zijn haat tegen Ed van Thijn, zijn kwalen, zijn Hongaarse ouders. Wieg schrijft ook veel over muziek en natuurwetenschappen. Van het eerste heeft hij misschien verstand, met het tweede koketteert hij slechts met encyclopediekennis. Wieg heeft wel meer 'luie' interesses. Zijn interesse voor seriemoordenaars levert een artikel op voor Esquire; bij nader inzien wordt het echter niet afgedrukt. Het zal de 'alchemie' van Wieg's schrijvers-schap zijn dat 'Liefde is een zwaar beroep' een irritant, schaamteloos en tegelijkertijd zeer leesbaar boek geworden is.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.