DeLillo, Don - Onderwereld (Ex.1)

Schrijver:
Titel: Onderwereld (Ex.1)
ISBN: 9789076341316
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos / Manteau
Bijzonderheden: 1998, 860 pp paperback grootformaat met flappen (in goede staat!, lichte gebruiksporen) Staat van het boek: 8.0-8.5
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Don DeLillo - Onderwereld (Ex.1)
(Anthos / Manteau)
ISBN 9076341311
uitgave uit 1998
860 pp paperback grootformaat met flappen
(in goede staat!, lichte gebruiksporen)
Staat van het boek: 8.0-8.5

Onderwereld begint op 3 oktober 1951, als Toots Shor, Jackie Gleason, Frank Sinatra en J. Edgar Hoover toeschouwer zijn van de derde ronde in de historische strijd om het Amerikaans honkbalkampioenschap tussen de Dodgers en de Giants. Hoover krijgt ter plekke het bericht dat de Russen een atoombom tot ontploffing hebben gebracht en Bobby Thomson slaat de legendarische homerun waarmee hij de Giants het kampioenschap bezorgt, ‘de slag die over heel de wereld te horen was’.

Onderwereld, DeLillo’s grootste en meest aangrijpende roman tot nu toe, is de briljant ineengevlochten geschiedenis van het Amerika van de afgelopen vijftig jaar, die de ziel van de Amerikaanse cultuur blootlegt. De twee hoofdpersonen, afvalspecialist Nick Shay en kunstenares Klara Sax, beleven een korte verhouding in The Bronx in 1952, als zij nog leraarsvrouw is en hij een jongen van zeventien die op het punt staat een daad te begaan die de rest van zijn leven zal domineren.

Onderwereld brengt het innerlijke landschap van de Koude Oorlog in kaart en in een fascinerend intermezzo van zowel publieke als persoonlijke gebeurtenissen werpt DeLillo licht op het verleden en tegelijk op het wezen van de herinnering zelf.


De pers over Onderwereld:


‘Een formidabel boek van een absolute Amerikaanse grootmeester’ – Salman Rushdie


‘Een magistrale roman.’ – Knack


‘…niet minder dan briljant. Don DeLillo heeft zijn magnum opus geschreven.' – Nanne Tepper, NRC Handelsblad


‘DeLillo is er met glans in geslaagd zijn vroegere thema’s te recycleren en te concentreren tot een heus magnum opus.’ – Humo


‘Zijn absolute meesterwerk.' – Michaël Zeeman, Zeeman met boeken

Recensie(s)In dit magistrale epos wordt een beeld van Amerika opgeroepen, waarbij diverse thema's en motieven met hun onderlinge verbanden de structuur bepalen. Uitgangspunt is ij oktober 1951. Op die dag wordt een legendarische homerun geslagen in de honkbalwedstrijd tussen de Giants en de Dodgers. Op dezelfde dag brengen de Russen een atoombom tot ontploffing. De auteur laat de levens van diverse Amerikaanse mannen en vrouwen in het krachtenveld van deze gebeurtenissen tot ontwikkeling komen en elkaar kruisen. De roman laat allerlei aspecten zien van de Amerikaanse samenleving vanaf de jaren vijftig: politiek, kunst, sport, religie, misdaad, seksualiteit, taalgebruik, het hele spectrum van het menselijk bestaan wordt behandeld. Het verhaal verbeeldt de filosofische stelling dat alle fenomenen op een bepaald (onzichtbaar) niveau met elkaar zijn verbonden. De auteur laat veel van die soms grillige verbintenisen zien. Dat levert prachtige literatuur op, met de intrigerende suggestie dat de wereld meer lijkt op een geconstrueerde roman dan op een geordend geschiedenisboek. Een stilistisch meesterwerk van een ervaren vakman. Omslag met symbolische foto van Newyorkse skyline. Paperback, kleine druk.
(Biblion recensie, L. Torn.)

Prijs €7,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DeLillo, Don - Onderwereld (Ex.1) DeLillo, Don - Onderwereld (Ex.1) DeLillo, Don - Onderwereld (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.