Byl, John - God en de kosmos. Een christelijke visie op tijd, r

Schrijver:
Titel: God en de kosmos. Een christelijke visie op tijd, ruimte en heelal
ISBN: 9789061407928
Uitgever: De Groot Goudriaan, Kampen 1e druk 2002 9789061407928
Bijzonderheden: paperback 349pp. in goede staat, geen inschrijvingen
Prijs: € 17,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze gedegen, heldere studie weegt Byl, gepromoveerd op een astronomisch onderwerp, nu Canadees hoogleraar wiskunde, de houdbaarheid van niet op de bijbel gegronde kosmologieen en de big-bangtheorie. Zijn vertrekpunt is dat de bijbel 'in zijn meest directe, letterlijke zin' moet worden opgevat. Hij meent dan ook dat Genesis een volledig juist beeld geeft van de oorsprong van het heelal en houdt vast aan een creatio ex nihilo en de historiciteit van Adam en de zondeval. Zelfs weet hij nog te pleiten voor het geocentrische wereldbeeld van de bijbel. Het zal menigeen verbazen. In zijn weergave van theorieen die hij afwijst, is hij prijzenswaardig objectief. Liever dan theistische kosmologieen te verdedigen, richt hij zich op de zwakke kanten van niet-christelijke theorieen. Met deze kritiek scoort hij ruim. Alternatieve christelijke visies als de procestheologie (waarom 'ontwikkelingstheologie'?), hier niet altijd adequaat geduid, wijst hij af. Of men nu zijn behoudende geloofsvisie deelt of niet, men kan stellig veel opsteken van de beheerste wijze waarop hij kritiek en apologie doseert.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Byl, John - God en de kosmos. Een christelijke visie op tijd, ruimte en heelal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.