Wilfried de Jong - De man en zijn fiets - wielerverhalen

Schrijver:
Titel: De man en zijn fiets - wielerverhalen
ISBN: 9789057593383
Taal: Nederlands
Uitgever: Podium
Bijzonderheden: 2009, paperback
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geen detail ontsnapt aan de aandacht van schrijver/presentator Wilfried de Jong als het wielrennen betreft. Daarvan getuigt hij in zijn populaire tv-programma Holland Sport, maar ook in zijn sportcolumns in NRC Handelsblad, nrc.next en in zijn sterke reportages en interviews voor het literaire wielertijdschrift De Muur. Wat is de perfecte stand van het zadel? Hoe voelt de eerste helling van de dag?
De Jongs handelsmerk is een onvermoeibaar, jongensachtig enthousiasme voor de sport, met een scherp oog voor humane details achter de harde feiten. In dat door weinigen betreden tussengebied krijgen zijn fantasie en zijn gouden pennetje volop de ruimte, waardoor journalistiek ineens literatuur wordt.

De man en zijn fiets is een fonkelende compositie met prachtige portretten van renners als Jan Janssen en Theo Bos, veertig van De Jongs beste wielercolumns, en nieuw werk, zoals een autobiografisch verhaal over zijn eenzame beklimming van de Mont Ventoux als bekroning op zijn vijftigste verjaardag.
Een document voor wie geïnteresseerd is in de wereld van de professionele wielersport, voor wie zelf graag op de fiets klimt, en voor alle liefhebbers van uitmuntende sportliteratuur.

Quotes
'Heerlijke overpeinzingen van de sportjournalist die niet alleen de pen, maar ook de pedalen voert.'
De Morgen

'Juist als er niets gebeurt, liggen de de mooiste verhalen op de loer.'
NRC Handelsblad

'Een klein meesterwerkje.'
Metro

'Zijn observaties zijn raak.'
Elsevier

'Overheerlijke wielerliteratuur.'
Grinta! (Vlaams wielertijdschrift)

´Kort gezegd bewijst de bundel De man en zijn fiets wat het groeiende peloton aan volgers al veel langer weet: geen grotere toonder van de schoonheid van sport dan Wilfried de Jong.´
Het Parool

'De Jong dringt door tot de ziel van de sporter en raakt daarmee ook het hart van de lezer.'
8Weekly
Verder lezen

Zoldervondst uit Oud Annerveen

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilfried de Jong - De man en zijn fiets - wielerverhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Zoldervondst

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Zoldervondst
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Zoldervondst een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Zoldervondst vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Zoldervondst kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.