Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Istendael, Gerrit van - Altrapsodie.

Schrijver:
Titel: Altrapsodie.
Taal: Nederlands
Uitgever: Pandora 2001
Bijzonderheden: Zeer nette pocket, 141 pag., ISBN 9789025418021
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 2,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Waarom wordt een intelligente, muzikale, mooie vrouw met een stem van vloeibaar goud geen zangeres? Is ze te zeer gehecht aan haar vrome vader, haar benepen zus? Wordt ze het slachtoffer van haar eigen bedompte Vlaamse katholicisme?

Haar veel jongere, eveneens intelligente, eveneens begaafde neef wil weten wat zijn begaafde tante gemaakt heeft tot de koppige, zure vrouw die hij kent.
Deze roman speelt zich af op het Vlaamse platteland en in Brussel, tussen 1920 en 1970, en is geschreven in de taal van die tijd.

Hoe grote liefde verpietert tot zelfbeklag, hoe kleinzielige ambitie aanzwelt tot groot verraad, daarover gaat het verhaal. Over de doem van talent dat kracht mist. Over muziek die neerdrukt omdat ze niet mag verlossen. Over leven dat geleefd moet worden en niet geleefd wordt.
Recensie(s)

Deze roman speelt zich af op het Vlaamse platteland en in Brussel van 1920 tot 1970. De ik-figuur vertelt over zijn tante Adele, een mooie vrouw met een prachtige stem, die is opgegroeid in een conservatief, bekrompen r.k.-milieu. Een artiest wordt daar als zondig beschouwd. En trouwens: iedereen dient thuis te blijven. Adele heeft stiekem les op het Antwerps conservatorium en studeert daar o.a. de Altrapsodie van Brahms (zie titel van het boek). Maar volgens Moeder Overste is Brahms een protestant en die wil ze niet horen. Volgens Adeles vriend is de muziek van Brahms decadent en joods. Hij laat haar in de steek. Ze verliest tijdelijk haar stem en wordt pastoorsmeid op een afgelegen dorp. Boeiend wegens de milieutekening en de achtergronden (antisemitisme, collaboratie). Uitstekend verteld in een vloeiende stijl. Literair waardevol, aanbevolen voor groot publiek. Pocketeditie; kleine druk, krappe marge.
(Biblion recensie, Redactie)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Istendael, Gerrit van - Altrapsodie.