Ruiter; Wim de - Mixture for Organ (4 Hands) 1976

Schrijver:
Titel: Mixture for Organ (4 Hands) 1976
Taal: Nederlands
Uitgever: Donemus - Amsterdam
Bijzonderheden: 15 blz.; Boek in goede onbeschreven staat
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Nederlandse componist Wim de Ruiter (geb. 1943) schreef tot op heden iets meer dan tien werken voor orgel. De compositorische loopbaan van De Ruiter kan in twee fasen ingedeeld worden. De eerste fase omvat de jaren zestig en zeventig en wordt gekenmerkt door een manier van componeren die radicaal brak met de traditie. Karakteristiek voor de composities uit deze fase was onder meer het gebruikmaken van de verworvenheden van het twaalftoonsystemen en het serialisme. Het persoonlijke van componist en uitvoerder werd zoveel mogelijk geëlimineerd, zoals tot uiting komt in de nadruk op heldere structuren en compositorische technieken.
Dat individualistische aspect komt speelt in de tweede fase (vanaf de jaren tachtig) wel weer een duidelijke rol. In tegenstelling tot de eerste fase, waarin het omver werpen van traditionele vormen een belangrijk item was, hergebruikt De Ruiter waar nodig weer conventionele elementen uit de muziek, hetgeen meewerkt aan het welslagen van de communicatie met de luisteraar. Dit geldt met name voor het vierdelige orgelwerk Square uit 1988 en de orgelwerken die nadien gecomponeerd werden.
Een doel bij het componeren voor orgel is voor De Ruiter het losmaken van de banden van het orgel met de kerkelijke traditie, het seculariseren van het orgel. Eén van de manieren om dat te doen is het combineren van het orgel met andere instrumenten. Dat principe heeft hij toegepast in composities als OKS (1994) en Whim voor viool en orgel (1997).
Ondanks dit secularisatiestreven hebben de recentste orgelwerken van De Ruiter, zoals O Mensch, erfreu’ dein’ Sünde gross (2006), een religieuze dimensie die vooral voortkomt uit ongenoegen met het traditioneel christelijke geloof. De Ruiter behandelt in deze composities op ironische wijze het probleem van goed en kwaad.
Verder lezen

Muziek, Geschiedenis

particulier

Muziek, Geschiedenis uit 's-Gravenpolder

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ruiter; Wim de - Mixture for Organ (4 Hands) 1976 Ruiter; Wim de - Mixture for Organ (4 Hands) 1976

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Muziek, Geschiedenis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Muziek, Geschiedenis
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Muziek, Geschiedenis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Muziek, Geschiedenis vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Muziek, Geschiedenis kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.