Beerman, Mirjam Frans van Burkom Frans Grijzen - Beeldengid

Schrijver:
Titel: Beeldengids Nederland
ISBN: 9789064501890
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij 010, Rotterdam 1994 9789064501890
Bijzonderheden: ex-bibliotheek kunst akademie, paperback geplastificeerd 320pp. in goede staat, oblong 22/15
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Negentienvierennegentig is het jaar van de Nederlandse beeldhouwkunst. Dat wordt gevierd met 32 tentoonstellingen en met de uitgave van deze (reis)gids, geschreven door 13 kunsthistorici. Op kaarten van 12 regio's en steden zijn 540 genummerde beelden, reliëfs, grafmonumenten, kerkmeubilair, gevelsculptuur, van de twaalfde eeuw tot heden uit openbare ruimten en musea, in routes geordend. Zwart-wit foto's zijn voorzien van zakelijke gegevens en beschrijvingen. De geschiedenis van de Nederlandse beeldhouwkunst die aan de catalogus voorafgaat, is helaas voor een leek zeer moeilijk. Omdat het om een platenboek met verklarende tekst gaat, kan dit geschiedenisoverzicht door de lezer echter ook weggelaten worden. Literatuur per provincie, stad, periode, kunstenaar, verklarende woordenlijst en kunstenaarsregister. Tekst in twee kolommen. Deze poging om de Nederlandse beeldhouwkunst in één boek bij elkaar te brengen is te waarderen. Toch is de gids minder handzaam omdat het een tamelijk dik boek is met vrij kleine lettertjes. Bovendien kost het veel tijd en moeite om de route, die soms onpraktisch ingedeeld is, te volgen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beerman, Mirjam   Frans van Burkom   Frans Grijzen - Beeldengids Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.