Darina Allan, Kearny, R. - Gezond eten zonder gluten

Schrijver:
Titel: Gezond eten zonder gluten
ISBN: 9789066117044
Taal: Nederlands
Uitgever: Inmerc, 2005
Bijzonderheden: Goed / izgst. oogt niet /nauwelijks gebruikt. Boek lijkt in het midden opengeslagen te hebben gelegen, wat aan binnenzijde nog heel licht zichtbaar is. Geen leesvouw in rug.Randen pagina's zijn heel licht vergeeld.Hartelijke groet Carla, Books2Flo2
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Een op de honderd mensen lijdt aan coeliakie en de enige succesvolle behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Dat betekent het afzien van voedingsmiddelen die tarwe, rogge en gerst bevatten, de hoofdbestanddelen van de voeding van de meeste mensen.Het is echter heel goed mogelijk om deze voedingsmiddelen te vermijden en toch lekker te eten, zelfs die gerechten die traditioneel gluten bevatten. Deze recepten kunnen ook mensen helpen die voor een tarwevrij dieet hebben gekozen om af te vallen of om problemen met de spijsvertering op te lossen.

Dit is het eerste kookboek met recepten die zijn samengesteld door chefkoks onder toezicht van de Britse Coeliakievereniging. Gezond glutenvrij eten bevat meer dan honderd absoluut glutenvrije recepten die zijn gemaakt om uw smaakpapillen te prikkelen en toch de symptomen van coeliakie te voorkomen.
Een glutenvrij dieet is bijzonder beperkend, maart dit boek levert fantasievolle ideeën en is een welkome inspiratiebron voor heerlijke maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin.

Het eerste deel van het boek geeft een toelichting over de symptomen en de factoren die de ziekte kunnen beïnvloeden.
Rosmary Kearney, die zelf aan coeliakie lijdt, bespreekt hoe goede voedingsgewoonten zonder al te grote inbreuk kunnen worden ingepast, wat voor iedereen die aan een glutenintolerantie lijdt van fgroot belang is. Darina Allen op haar beurt maakt gebruik van haar rijke vulinaire ervaring, zodat glutenvrij eten zeker niet wil zeggen dat er saaie gerechten op tafel komen. Darina en Rosemary hebben ruim honderd heerlijke glutenvrije gerechten gecreëerd, waaronder een aantal die in de originele versie wel gluten bevatten, zoals lasagne, hartige taart met ricotta, spinazie en parmezaanse kaas, appeltaart, tiramisu, brownies, bananenbrood en muffins. Het boek bevat recepten voor het ontbijt, voor de lunch en de avondmaaltijd, zowel soepen en salades als broden en taarten, en is daarom het enige glutenvrije kookboek dat u niet kunt missen.
Recensie(s)

Het aantal mensen met een overgevoeligheid voor gluten stijgt. Met de recepten uit dit boek kan men glutenvrij koken en lekker eten. De eerste dertig bladzijden gaan in op de symptomen van coeliakie, de gevolgen hiervan voor de voeding en hoe in te kopen. De theorie wordt aangevuld met adviezen voor een evenwichtige voeding en voor buitenshuis eten. De recepten omvatten een dagmenu inclusief brood en gebak. Per gerecht wordt het aantal porties vermeld, dit varieert van twee tot zelfs tien. Bij elk recept staat een persoonlijke aanvulling en/of advies. De naamgeving is (vaak) gebaseerd op het gewone gerecht zoals b.v. pizza. Duidelijke ingredientenlijst met in Nederland te verkrijgen voedingsmiddelen. De bereiding is duidelijk beschreven waarbij enige kookkennis verwacht wordt. Voedingwaarde wordt aangegeven exclusief eiwitten, maar wel Calcium en natrium. Het doel hiervan is niet aangegeven. De gerechten varieren van eenvoudig tot feestelijke gerechten waarbij de kleurenfoto's voor zichzelf spreken. Eindigt met vijf adressen voor informatie en een alfabetisch (recepten-)register.

C. Witjens-v.d. Burg
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Darina Allan, Kearny, R. - Gezond eten zonder gluten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Books2flow
    Kamer van Koophandel nummer: 72405775
    NL001480761B54
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.